Парламентарните групи на “Има такъв народ“ и Възраждане напуснаха пленарната

...
Парламентарните групи на “Има такъв народ“ и Възраждане напуснаха пленарната
Коментари Харесай

ИТН и "Възраждане" напуснаха пленарната зала: Жалки сте. Сбиха се мъжете, а момиченцата снимаха

Парламентарните групи на “Има подобен народ “ и " Възраждане " напуснаха пленарната зала. Причината  -  гледаните на второ четене промени в Конституцията. Двете опозиционни партии оспорват измененията в главния закон в настоящия им вид и оповестиха, че ще подадат тъжба в Конституционния съд.

Първата и единствена точка – Конституцията разпали пристрастеностите от рано сутринта. „ Възраждане “ и „ ИТН “ напуснаха залата и оповестиха, че няма да вземат участие в „ преодоляването на страната “.

„ Пълно е с конституционалисти - вие сте жалки, ще хванете флекса и ще режете конституцията. Сбиха се мъжете от Движение за права и свободи и „ Възраждане “ а момиченцата от Политическа партия - Демократична България снимаха с телефончета “, съобщи Тошко Йорданов.

Докато Делян Добрев от ГЕРБ разясняваше съветския газ и дерогацията, към него атмосферата се нагорещяваше от партията на Костадин Костадинов

„ Поздравявам ви за насладата, която изпитахте от това, което казахте “, уточни ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

„ Възраждане “ оповестиха, че напущат залата.

„ Вчера залата беше поругана от развилнял се башибозук, който трансформира депутатите в ибрикчии и подлоги. ще сезираме Конституционния съд за антиконституционните промени и няма да участваме в този спор “, уточни водачът на партията Костадин Костадинов.

Вчера в Народното събрание се стигна до физически конфликти, откакто от „ Възраждане “ окупираха трибуната

Третата опозиционна мощ – Българска социалистическа партия, обаче разгласи, че остава в зала.

„ Така потвърждаваме, че сме единствената съпротива на сглобката и на нейните дейности. Това, което вършат Има Такъв Народ и „ Възраждане “ е меко казано любопитно. Ако ще бойкотират този развой, за какво сред първо и второ четене са внесли оферти. Конституция не съставлява публичен контракт, тя ще взриви съществуващия публичен контракт “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Управляващите опазиха конституционните промени по принцип.

„ Поздравление, че ще останете “, обърне се Христо Иванов от ПП-ДБ към Българска социалистическа партия. „ До по кое време ще чакаме, кои ще са признаците, че някой парламент е законен? Кого да питаме - Радев, за вас кой парламент е законен? “, разяснява още той.

ГЕРБ публично оповестиха, че промяната на националния празник към този момент не е на дневен ред.

„ Имаме още доста хубави празници - както и Трети март. Но откакто няма консенсус, несъмнено, не би трябвало да се прави, не би трябвало да сблъскваме два празника. 24 май е България и постоянно ще бъде България “, съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Дебатът продължава.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР