Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с

...
Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Парламентарната система е изчерпана, възпроизвежда се

" Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор. Тази политическа система в този ѝ вид към този момент е изчерпана. Тя не действа добре. Промени се вършат в рецесии, с цел да тръгне обществото по нов път ". Така разяснява Тошко Йорданов по самодейността на Има Такъв Народ с референдум за смяна на системата и въпрос - дали да станем президентска, или да си останем парламентарна.

По думите му на референдум съгласно закона и съгласно конституцията могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание.

" Естествено, че екип от конституционни адвокати формулираха въпроса за референдума. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса. Той е дефиниран правилно и вярно. Той е от компетенцията на нормално Народно събрание ", акцентира Йорданов.

Според Йорданов политическата рецесия е реалност. " Промени са вършат в рецесии. В човешката история всички промени се вършат в рецесия. Защото рецесията настава, когато нещо не върви. Ние не бяхме ли в рецесия след 1989-а година след рухването на комунизма, когато променяхме Конституцията? В рецесии се взимат решения, с цел да тръгне обществото по нов път ", установи зам.-председателят на Има Такъв Народ.

" Конституцията, Слава Богу, е по този начин написана, че е разбираема за всеки един български жител. Не е належащо всеки от нас да има надълбоко юридическо обучение. Грубо казано - такова не се изисква и с цел да схванеш Закона за придвижване по пътищата. Всичко е простичко и разбираемо написано. Същото е и с Конституцията ", безапелационен е Йорданов.

" Проблемът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция. В това няма неприятно. Проблемът е, че се държат с всички останали, като че ли сме някакви туземци, които не могат да взимат решения и не трябва да взимат решения. И някаква политическа аристокрация взема решение каква е положително или неприятно ", разяснява Йорданов.

Тошко Йорданов разяснява и песента за някогашната началничка на кабинета на Кирил Петков, против която имаше остри реакции на отвращение от една част от обществото. Тя беше дело на екипа сценаристи на Слави Трифонов.

 Телевизията на Слави Трифонов пусна Виж още

" Не може да има спирачки в политическата ирония. Един политик я получава тогава по отношение на това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За легла не е ставало дума, тъй като тя не е давала мотив ", разяснява още Йорданов за песента.

Зам.-шефът на Има Такъв Народ сподели още, че песента му харесва, както и че няма присъединяване в текста. Тошко Йорданов напомни, че екипът на Слави Трифонов през годините по същия метод е произвеждал ирония и по адрес на Бойко Борисов, и за Цецка Цачева.

Самата Бориславова се закани да съди създателите на песента за засегнатост и клюка, а от Политическа партия застанаха компактно зад нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР