Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с

...
Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Тази политическа система вече е изчерпана

Парламентарната система възпроизвежда хора, които желаят да се облагодетелстват с власт и които желаят да няма надзор. Тази политическа система в този ѝ вид към този момент е изчерпана. Тя не действа добре. Това съобщи в студиото на NOVA „ Здравей, България ” Тошко Йорданов от „ ИТН ”, разяснявайки въпроса с подписката, инициирана от партията му за референдум, с който Велико народно събрание да реши дали да станем президентска република или да останем парламентарна.



Конституцията, Слава Богу, е по този начин написана, че е разбираема за всеки един български жител. Не е належащо всеки от нас да има надълбоко юридическо обучение. Грубо казано – такова не се изисква и с цел да схванеш Закона за придвижване по пътищата. Всичко е простичко и разбираемо написано. Същото е и с конституцията, безапелационен е той.

По думите му на референдум съгласно закона и съгласно конституцията могат да се слагат въпроси от компетенцията на нормално Народно събрание.

Естествено, че екип от конституционни адвокати формулираха въпроса за референдума. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса. Той е дефиниран правилно и вярно. Той е от компетенцията на нормално Народно събрание, акцентира Йорданов.

Проблемът е, че доста хора гравитират към една или друга политическа концепция. В това няма неприятно. Проблемът е, че се държат с всички останали, като че ли сме някакви туземци, които не могат да взимат решения и не трябва да взимат решения. И някаква политическа аристокрация взема решение каква е положително или неприятно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР