Параолимпиецът Оскар Писториус беше освободен предсрочно от южноафрикански затвор близо

...
Параолимпиецът Оскар Писториус беше освободен предсрочно от южноафрикански затвор близо
Коментари Харесай

11 години след кървавия Свети Валентин, Оскар Писториус е на свобода

Параолимпиецът Оскар Писториус беше освободен предварително от южноафрикански затвор близо 11 години след убийството на приятелката си Рийва Стийнкамп.

Длъжностни лица потвърдиха, че той към този момент е " вкъщи ", откакто излежа в пандиза половината от 13-годишната си присъда.

Майката на жертвата съобщи, че приема решението за освобождението му, само че добави, че нейното семейство " излежава доживотна присъда " след загубата.

Оскар Писториус простреля смъртоносно обичаната си точно на Свети Валентин през 2013 година Трагедията се разигра в дома му, напомня BBC. Той съобщи, че е объркал Рийва с апаш и по тази причина е стрелял през вратата на банята.

Според южноафриканското законодателство всички наказани имат право на предварително освобождение, откакто изтърпят половината от общата си присъда, която за Писториус беше дефинитивно избрана през 2017 година на 13 години и пет месеца.

Той ще живее при строги условия - в това число да не може да приказва пред медиите - до приключването на присъдата му през 2029 година

Смята се, че той ще живее в дома на чичо си Арнолд Писториус в елитно предградие на столицата Претория.

Майката на жертвата съобщи, че приветства изискванията, наложени от съвета за предварително освобождение - които включват курсове за преодоляване на гнева и стратегии за принуждение, като добави, че тези решения са " удостоверили вярата на семейсвото им в южноафриканската правосъдна система ", като засяга и починалия си брачен партньор.

Но " Има ли правдивост за Рива? Излежал ли е Оскар задоволително присъда? Никога не може да има правдивост, в случай че обичаният ти човек няма да се върне. Ние сме тези, които излежаваме доживотна присъда. ", добави тя. " Единственото ми предпочитание е да ми бъде разрешено да изживея последните си години в мир, като се съсредоточа върху фондация " Рийва Ребека Стийнкамп ".

Оскар Писториус влезе в пандиза през октомври 2014 година, малко след първичната си присъда. Имаше интервал сред 2015 и 2016 година, когато беше освободен под домакински арест, преди присъдата да бъде изменена и наказването да бъде удължено.

Министерството на поправителните служби на Южна Африка съобщи, че макар огромната социална известност, някогашната олимпийска звезда ще бъде третиран като всеки различен при предварително освобождение.

Това значи, че ще бъде затворен в дома си и му е неразрешено да използва алкохол. Освен това няма право да приказва с медиите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР