Папа Франциск пристигна на апостолическо посещение в Монголия. Това е

...
Папа Франциск пристигна на апостолическо посещение в Монголия. Това е
Коментари Харесай

Папата пристигна на първа визита в Монголия, почерпиха го със суха извара на летището

Папа Франциск дойде на апостолическо посещаване в Монголия. Това е първа аудиенция на Глава на римокатолическата черква в страната. Папата кацна на летището на столицата Улан Батор, оповестява Vatican News. „ По време на посрещащата гала на летището жена в обичайно облекло донесе на Светия отец чаша аруул - суха извара, направена от яково и камилско мляко, което символизира номадската просвета на монголския народ “, се споделя в известието.

По време на срещите, които ще се проведат от 1 до 4 септември, папата ще разиска въпросите за издаването на непрекъснати визи на мисионери, укрепването на статута на Монголия като страна, свободна от нуклеарни оръжия, както и проблемите на околната среда.

Самолетът с Франциск прелетя над балканските страни, в това число и България, както и над Грузия, Азербайджан, Казахстан и Китай. Установеният маршрут не включва Русия. Лидерите на страните, над които лети папският аероплан, получават публично приветствие от папата. Поздрав получи и китайският президент Си Дзинпин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР