Палестинската ислямистка групировка Хамас не е готова да преговаря за

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас не е готова да преговаря за
Коментари Харесай

Напрежение. Хамас реши за заложниците

Палестинската ислямистка формация Хамас не е подготвена да договаря за замяна с Израел на взетите заложници със пандизчии, до момента в който се водят военните дейности. Това съобщи член на политическото бюро на групировката в катарската столица Доха.

„ Военната интервенция продължава... по тази причина сега няма опция за договаряния по въпроса за пандизчиите или за каквото и да било друго “, съобщи Хосам Бадран, представител на ислямистите.
-->
„ Нашата задача в този момент е да поставим всички старания, с цел да попречим на окупацията да продължи да прави всеобщи убийства против нашия народ в Газа, които са ориентирани непосредствено против цивилни домове “, добави той, съобщи БГНЕС.

Израел заяви, че работи за освобождението на минимум 100 души, отвлечени в събота, когато бойци на Хамас нападнаха от Газа, отвличайки цивилни хора в околните селища.

При изненадващото нахлуване в Израел бяха убити над 700 души.

Повече от десетилетие в Катар е ситуиран политическият офис на Хамас и страната един от главните поддръжници на групировката.

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания популяризира видеопослание от Катар, излъчено по телевизионния канал на бойците „ Ал-Акса “, в което споделя, че неговата формация е на „ прага на огромна победа “ и упорства за освобождение на палестинските пандизчии.

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани организира през вчерашния ден диалог с палестинския президент Махмуд Абас, като съобщи, че Катар „ поставя всички дипломатически старания с другите заинтригувани страни “ в опит да деескалира обстановката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР