Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо и

...
Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо и
Коментари Харесай

Тази рецепта е шестица от тотото! Ако имате малко кайма, брашно и яйце, непременно я пригответе!

Палачинките с кайма в тиган се подготвят доста бързо и безусловно се топят в устата

Днес имаме едно ужасно предложение за вас, което сме сигурни, че ще ви заинтригува, тъй като е нещо друго и в същото време доста вкусно.

Някой избира плоските питки със зеленчуков заряд, до момента в който някой разпознава единствено месо. Но за какво да се ограничите до две варианти, в случай че можете да се свържете? Нашата рецепта е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се подготвят доста бързо. Благодарение на тайната съставна част, те са по-сочни от елементарните пайове и безусловно се топят в устата ви.

Необходими артикули
Пшенично брашно 300 g
сол 1 щипка
Яйце 1 бр
вода 120 мл
Кайма свинска 250 g
тиквичка 250 g
лук 1 бр
Черен пипер (смлян) на усет
Чили пипер на усет
Слънчогледово масло на усет

Начин на подготвяне
Смесете брашното със солта, разбийте в яйце и прибавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и го сложете в найлонов плик. Оставете да преседи за 20 минути

Тиквички настържете на едро ренде, посолете. Нарежете лука на тънки полукръгчета, посолете и прибавете малко захар. Разбъркайте с ръка. Подправете каймата на усет, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда авансово. Разбъркайте пълнежа

Намажете работната повърхнина със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете последните на половина. Разточете част от тестото колкото е допустимо по-тънко, намажете още веднъж с олио.

Свържете левия и десния борд в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно  в средата на тестото, сложете тъничък пласт от половината от пълнежа. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете получения правоъгълник на триъгълници както е показано на фотосите

На собствен ред сложете питките в загрят тиган с масло или олио. Гответе под похлупак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна. Баничките би трябвало да придобият вкусен златист цвят.

Разбира се, сходно лакомство е най-добре да се сервира топло на трапезата. Но охладено също не е за подценяване. Вземете със себе си на работа, на пикник и просто пригответе за закуска. 10 минути време и сте подготвени! А домашният кетчуп единствено ще усъвършенства усета му. Гответе за здраве!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР