Пакистански изтребител Ф-16 се разби в Исламабад при инцидент по

...
Пакистански изтребител Ф-16 се разби в Исламабад при инцидент по
Коментари Харесай

F-16 се разби в Исламабад при репетиции за военен парад

Пакистански изтребител Ф-16 се разруши в Исламабад при случай по време на подготовка за иден боен церемониал в столицата.
Нямаше непосредствена информация за ориста на водача и втория водач или детайлности за региона, в който самолетът се разруши.
Кадрите в обществените медии демонстрираха огромен дирек пушек, който се извиваше в небето, откакто самолетът се удари в земята, като преди този момент се опита да избегне злополуката.
 

" Военновъздушните сили на Пакистан оповестяват със страдание, че аероплан Ф-16 се е разрушил покрай Шакарпариан, Исламабад по време на подготовките на парада на 23 март. Спасителни екипи са изпратени към мястото на злополуката ", се споделя в известие на Военновъздушни сили.
Втори чиновник по сигурността, който приказва при изискване за анонимност, удостовери злополуката.
Репетициите са за годишния боен церемониал, който би трябвало да се организира в Исламабад този месец, с цел да се означи Денят на Пакистан.
Самолетите Ф-16 са измежду най-ценните активи в арсенала на пакистанската войска. Страната разполага с флот от към 50 Ф-16, всеки на стойност минимум 40 милиона $.
Инцидентът в сряда идва единствено месеци откакто изтребител катастрофира по време на подготвителна задача наоколо до град Мианвали в източната провинция Пенджаб, убивайки и двамата водачи.
През юли предходната година минимум 18 души починаха, когато дребен боен аероплан, принадлежащ на армията, се разруши в жилищен регион в пакистанския град Равалпинди.
А през 2016 година аероплан на Pakistan International Airlines избухна в пламъци, откакто един от двата му мотора блокира, до момента в който пътуваше от северен Пакистан към Исламабад, при което починаха над 40 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР