Пак редим служебно правителство от изминалата седмица. Не че сме

...
Пак редим служебно правителство от изминалата седмица. Не че сме
Коментари Харесай

Седмицата: Катър ли яхна Румен Радев или муле

Пак редим служебно държавно управление от миналата седмица. Не че сме спирали, то и толкоз чаканото постоянно след няколкото „ по работа “ на президента-премиер Румен Радев в жанр „ доклад даден – доклад признат, си беше „ служебно “. Служеше на съставените елементи от Сглобката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разглобяват един различен, а една от съставните му елементи – Политическа партия, и да се саморазглобява, още преди самата тя да се е сглобила в действителност в който и да е смисъл.

Засега нещата вървят по-скоро във тип на безоблачно „ айларипиии “. Заклетият алпинист Димитър Главчев бе определен от „ домовата книга “ на последните конституционни промени. От президента Румен Радев беше определен (това към момента му се поставя по конституция), въпреки и към този момент да не е „ домоуправител “ на служебната власт, дори и писар не е на домовата книга, а единствено му се дава да я чете, когато се наложи. И да търси, че и да откри в нея „ основния воин “ съвсем като откриването на тази роля в телефонен справочник

Скоро обаче на номинирания за министър председател алпинист може да му се заоблачи. Ако не градушка да го одруса, то сигурно дъжд, най-малко едвам му се разкаля под краката, сигурно ще го застигне в идващите 5-6 дни от общо 7-те, които му даде президентът, с цел да подреди план за държавно управление. И то с министри, равно отдалечени от всички в родното политпространство.

То по този начин заложена задачата допуска не просто да си алпинист, а напряко космонавт. Спешно да кацнеш на Луната и някак си там да подредиш кабинета, та да си равно далечен от всички на цялото земно кълбо. Ама отново не става, че то Политическа партия незабавно ще излязат на среднощен лунен брифинг и ще заизвиват, че ГЕРБ се крият от противоположната страна на Месечината – тая страна дето не се вижда от Земята, и там - дружно с Движение за права и свободи, несъмнено, строят луноход, та да им прегазят неродената смяна.

Като излезем от цялата тая (не)научна фантастика обаче, всичко отново си опира до яхъра, до това кой кого ще язди, че и ще обязди. Засега – през миналата седмица, печелившите залагания бяха за жокея Румен Радев. След като президентът още веднъж потегли да се яха „ на бял кон “. Е, резнали са му тия „ конярите “ от досегашната Сглобка каишките на седлото на целия му в бяло кон, но той и без седло може да препуска из ловните си полета в главите на персоналния си „ президентско-партиен “ електорат.

И запрепуска президентът. Връчвайки мандата за сформиране на служебно държавно управление на само вероятния не просто де юре, а и де факто началник на Сметната палата Димитър Главчев. Дето от едната страна на разглобената сглобка – от Политическа партия се ожалиха, че е гербер, а от другата – от ГЕРБ, рекоха, че туй цвете не им е в градината, най-малко не го били поливали от години. Нищо, че и едните, и другите го избраха лани да управлява Сметната палата и отново общо заложиха конституционно и тая служба в „ домовата книга “ от която да избира (не)домоуправителят-президент.

Но пък на Радев и това му (с)върши работа „ по отношение на “ залозите (му) отново на белия кон. Даде единствено 7 дни на Главчев, че би трябвало да се бърза за „ по-евтини “ избори 2 в 1 на 9 юни. Като той – Румен Пилатов Понтийски „ нито непосредствено, нито индиректно “ не щял да взе участие в съставянето на държавно управление. Изми си ръцете, че и копитата на белия кон с: „ Въпреки че в тези нови текстове няма ясно избран период, имайки поради естественото предпочитание на българските жители за нараснала изборна интензивност, за това да не се разкарват до урните в границите на една или две седмици и с цел да се спестят средства посредством съвместяване на изключителните парламентарните избори и изборите за Европарламент, смятам, че този мандат би трябвало да бъде изпълнен до 7 дни ". Заплакна се също Пилат Радев, като при започване на церемонията разгласи, че няма да разяснява повече орязващите го конституционни промени, само че отново уточни с пръст партиите, че са изпълнили „ най-съкровената си цел “ - да лимитират пълномощията му. Като за сведение на „ президентския (си) електорат “  за всеки случай обясни: „ Събитията от последните дни бяха показателни и разкриха в огромна степен тяхната неплатежоспособност (на поправките в конституцията), в която се убедиха даже и създателите на тези промени “. И се метна на пакост кон президентът втори мандат, като заплаши, че сме „ на прага на конституционна рецесия “. Само дето не си извади отново юмрука на прага на президентството, но то в този момент на открито няма на кого да го покаже.

И таман в ей това е разликата при яхането от жокея-президент. „ На бял кон “ – сиреч победоносно и назидателно, се идва пред някого, няма по какъв начин го яздиш единствено в яхъра, даже и да е тоя на президентството – не прави работа. Но пък е исторически потвърдено, че някои други впрегатни правят къде, къде по-добра работа от коня. То и по тази причина – отново исторически, са сътворени от индивида „ био хибридите “ катър и муле. Да ги товариш колкото си искаш, но да не са чак пък толкоз своенравни като магарето.

Та това е сега изборът на президента втори мандат Румен Радев, до момента в който си няма своя партия, което пък значи, че тогава няма да е президент, щото в случай че персонално той не я оглави партийността си, тогава… я камилата, я камиларят.

Катър или муле е изборът!

Само за сведение „ по какъв начин се прави “, ето я и схемата. Катър се получава сред мъжки кон и женско магаре. А мулето е назад, но отново двуполово, въпреки всичко – от женски кон и мъжко магаре. Лошото е, че и катърите, и магаретата не могат да имат персонално поколение – стерилни са, колкото и да са били потентни и бащите, и майките им, колкото и да са били плодовити всичките жребци, кобили, магаричоци, магарици. Така го е решила природата – да не й се бъркат в работата такива хибриди, а всичко да си е всякога изначално – от кон и магаре. И тъкмо там е най-лошото и в политпартиен и властови проект. Че постоянно и магаре взе участие. А когато просто едно магаре е забъркано, в никакъв случай не се знае какъв номер ще извърти. Ей го, на, даже и с цвета - няма по какъв начин да се докара „ до бяло “. Даже и майка му и татко му, и двамата му родители на хибрида да са чисто бели, и мулетата, и катърите напук все са някак си тъмни, в по-добрия случай мръсно сивкави, а в най-хубавия може бели, но на тъмни петна.

А кой, даже и президентът Румен Радев, би желал да се „ завърне на (не)бял кон? Еле пък на катър и/или муле!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР