Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем

...
Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем
Коментари Харесай

Не сте опитвали такъв сладък чипс от ягоди

Отново сме в сезона на ягодите и, признаваме си, можем да ги хапваме всеки ден. Ако са задоволително сладки и ароматни нямат потребност от никакви добавки. А когато желаеме да разнообразим малко, търсим някоя и друга рецепта с тяхно присъединяване.

Така попаднахме и на концепцията да сложим алените плодчета в нашия правилен другар в кухнята - еър фрайъра. Може да ни звучи необичайно на пръв взор, само че обещанието е за хрупкави и доста сладки ягоди, които може да си хапваме както сами сред храненията, по този начин и да прибавяме към други храни - като да вземем за пример мюсли или мляко.

 

Дехидратираните ягоди са вкусни и потребни. С извличането на водното наличие от тях, те стават по-наситени откъм потребни субстанции, както и на усет. Това покачва сладостта им в съпоставяне със суровия тип. 

Ето кои са стъпките, които да следваме, в случай че решим да опитаме.

- Накисваме и измиваме добре ягодите, изрязваме листата и по-меките сектори, в случай че има такива

- Нарязваме ги на тънки филийки и оставяме върху домакинска хартия, с цел да изсъхнат изцяло

- Загряваме файъра авансово на най-ниската допустима температура - 80 или 100 градуса

- Подреждаме деликатно частите на дъното на кошницата едно от друго. Може да се допират, само че не трябва да се покриват

- Пускаме още веднъж на ниска температура за към 20-25 минути, след което обръщаме ягодите от другата страна. При нужда повтаряме

- Важно е да следим да станат задоволително хрупкави, без да прегорят, тъй като това ще скапе усета им. Колко тъкмо време ще ми е належащо зависи от това какъв брой тънки сме нарязали частите, както и от мощността на уреда, който използваме

След като са подготвени, ги оставяме да изстинат и прибираме в кутия, буркан или плик с компактно затваряне. Така можем да ги съхраняваме до няколко месеца.

Освен с ягоди, може да опитаме същия развой и с други плодове като да вземем за пример ананас, банан или киви, поучава Two Cloves Kitchen, представени от lifestyle.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР