Отменените полети от Виена за София объркаха делото срещу бившия

...
Отменените полети от Виена за София объркаха делото срещу бившия
Коментари Харесай

Стачката на авиокомпаниите във Виена обърка дело в пловдивския съд

Отменените полети от Виена за София объркаха делото против някогашния кмет на регион „ Северен ” в Пловдив Ральо Ралев, някогашния шеф на отдела за капиталови обекти Даниела Вълова и карловския предприемач Иван Делевски. Днешното съвещание в Пловдивския областен съд пропадна, като стана ясно, че Делевски е блокиран в Австрия и поради анулираните полети не може да се прибере на време за процеса.
Прочетете още
Заради стачката на австрийските самолетни компании са анулирани стотици полети, а  протести на заетите в бранша не престават към този момент няколко дни. Според формалния авиопревозвач на Австрия, към 50 хиляди пасажери ще бъдат наранени. До стачните дейности се стигна след седмици на провалени договаряния сред синдикатите и фирмите в страната.

Делото против някогашния кмет на регион „ Северен ”, някогашния шеф на отдела за капиталови обекти и карловския предприемач протича с разпит на очевидци.

Повдигнатите обвинявания против Ральо Ралев са за това, че в интервала от края на декември 2018 година до май 2019  година в Пловдив, като причинител, в съучастничество с Вълова и Делевски, е изискал сумата от 60 000 лв. и е приел същата сума - посредством фактическото й предаване на предприемач, с цел да упражни въздействие върху длъжностно лице – главен  проектант на регион „ Северен. То е за одобрение на абстрактен капиталов план за създаване на жилищна постройка в регион „ Северен “.

Даниела Вълова е предадена на съд за това, че през декември 2018 година в съучастничество като помощник на Ралев е съзнателно е улеснила осъществяването на търговия с въздействие от страна,  като е прецизирала размера на желаната от него сума, с цел да може той да разпореди на гл. проектант на регион „ Северен “ Пловдив,  да утвърди импортирания за разглеждане абстрактен капиталов план.

Иван Делевски е с обвиняване, че в интервала от края на декември 2018 година до май 2019 година. Пловдив, в съучастничество като помощник на Ралев, съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението от страна на последния. Той е взел присъединяване в уговаряне на детайлностите по приемането на поисканата сума от 60 000 лв., с цел да упражни въздействие Ралев върху гл. проектант на регион „ Северен ”.

Следващото съвещание е планувано за 9 май.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР