Открива се почетно консулство на Република Южна Африка във Варна

...
Открива се почетно консулство на Република Южна Африка във Варна
Коментари Харесай

Открива се почетно консулство на Република Южна Африка във Варна, където Ненко Ненков ще изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице с консулски окръг, обхващащ област Варна и област Бургас

Открива се почетно консулство на Република Южна Африка във Варна и се дава единодушие Ненко Ненков, български жител, да извършва функционалностите на почетно консулско длъжностно лице на РЮА в гр. Варна с консулски окръг обхващащ териториите на област Варна и област Бургас. Това стана откакто Министерство на външните работи бе осведомено посредством вербална нота от посолството на Република Южна Африка в София за съответното решение на южноафриканската страна.

Министерството на външните работи предприе процедура по отношение на разкриване на почетното консулство и за предоставяне на единодушие Ненко Ненков да извършва функционалностите на почетно консулско длъжностно лице на РЮА в гр. Варна, в сходство с Разпоредбите на Виенската спогодба за консулските връзки и с Наредбата по отношение на реда за назначение и приемане на почетни (нещатни) консулски длъжностни лица и нейните промени.

Ненко Ненков е експерт с над 30 години бизнес опит с фокус върху селското стопанство.

Решението е израз на волята на двете страни да положат старания за задълбочаване на търговско-икономическите връзки и за структуриране на политическия разговор в актуалната година, в която се празнуват 30 години от установяването на дипломатическите връзки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР