Откъснати села, наводнени къщи и дворове, отнесени покриви и мостове

...
Откъснати села, наводнени къщи и дворове, отнесени покриви и мостове
Коментари Харесай

Откъснати села и наводнени къщи след пороя в Антоново

Откъснати села, наводнени къщи и дворове, отнесени покриви и мостове в Антоново. Семейството на Фатме прекараха втора безсънна нощ, макар че към този момент не вали.

Снимка: btvnovinite.bg

Тя споделя, че приливната вълна е отнесла цяла сграда в дерето. „ За секунди стана всичко. Нямахме никакво време да реагираме. Приливната вълна беше до прозореца. Изпаднах в суматоха – не можеше да се излезе нито начело, нито откъм гърба “, добави дамата.

По думите ѝ водата е отнесла и кола, паркирана на улицата.

Кметският наместник на Стара речка Мехмед Исмаилов отхвърли изказванията на локалните, че речните дерета не са били почистени и по тази причина водоемът е излязъл отвън коритото си. „ Тази вада, която е тук, в нея имаше 5-6 дървета. Аз съм самичък, не получаваме помощ от страната. Местните хора са четири фамилии, другите са виладжии “, добави той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ В момента бедстват няколко обитаеми места в общината. Пътят сред селата Мечово и Богомолско е непристъпен. Започнахме да търсим тежка техника, единствено с нашия екскаватор не можем да се оправим. Засегнати са към 30 души “, сподели Хайредин Мехмедов, кмет на община Антоново.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му храна се доставя на откъснатите села. От през днешния ден комисия ще опише и оцени вредите в района. Мехмедов предизвести хората да бъдат търпеливи, тъй като процедурите са дълги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР