Отборите на Япония, САЩ и Канада започнаха с победи в

...
Отборите на Япония, САЩ и Канада започнаха с победи в
Коментари Харесай

Япония, САЩ и Канада спечелиха първите си мачове на олимпийския турнир по софтбол

Отборите на Япония, Съединени американски щати и Канада започнаха с победи в шампионата по софтбол, с който импровизирано започнаха XXXII Летни олимпийски игри в Токио.

На стадион "Фукушима Азума " Япония победи с 8:1 Австралия в мача на откриването в утринната сестия. Следобедните мачове се оказаха по-равностойни, като американките завоюваха с 2:0 ръна против Италия, а Канада се наложи с 4:0 над Мексико.

Много мощен мач за отбора на Съединени американски щати направи питчърът Кат Остерман. 38-годишната олимпийска шампионка от Атина направи шест "шътаут " ининга и бе с съществена виновност за това италианките да не съумеят да нито един рън. Самите американки също имаха компликации да се запишат на електронното табло, само че съумяха да създадат по един рън посредством Валери Ариото и Обри Мънро в четвъртия и петия ининг.

В късния мач Канада нямаше особени усложнения против дебютанта Мексико за крайното 4:0.

Питчърът Сара Грьоневеген, която преди три години прекара 10 дни в кома, борейки се с легионелоза, обезпечи четири "но-хитъра ", а с два ръна се отличи лефт фийлдърът Виктория Хейуърд.

Турнирът по софтбол за пети път е част от олимпийската стратегия, като в първите му три издания купата завоюва отборът на Съединени американски щати, а в последното през 2008 година първенец стана Япония. Шестте тима, които вземат участие, ще изиграят по един мач всеки против всеки, след което първите четири ще се срещнат в полуфинали и финали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР