Отборът на Реал Сосиедад постигна първата си победа в груповата

...
Отборът на Реал Сосиедад постигна първата си победа в груповата
Коментари Харесай

Реал Сосиедад прекърши РБ Залцбург с два гола преди почивката

Отборът на Реал Сосиедад реализира първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига, откакто в дуел от втория кръг надигра с 2:0 като посетител австрийския Ред Бул Залцбург.

За баските това бе и първи триумф в най-престижната европейска клубна конкуренция след 20-годишна пауза, като за последно " бяло-сините " печелят с 2:1 при аудиенция на Галатасарай през 2003-а година.

Иначе довечера в Залцбург футболистите на Иманол Алгусаил започнаха стимулирано и още в 7-ата минута откриха резултата след технично осъществяване на Микел Оярсабал.

Още преди да е изимнал половин час игра гостите от Испания към този момент водеха с 2:0, като този път голът пристигна след образцова контраофанзива, приключила с попадение на Браис Мендес.



След почивката домакините от Република България Залцбург пробваха да реагират и в 48-ата минута Роко Шимич падна в наказателното поле, което накара основния арбитър Бартош Франковски да отсъди дузпа в интерес на домакините.

Впоследствие обаче полският съдия бе привикан да прегледа отначало цялата обстановка и в действителност видя нарушаване на Шимич против вратаря Алехандро Ремиро.

В последна сметка дузпата в интерес на " биковете " беше анулирана, а през цялата втора част те по този начин и не откриха път към вратата на гостите и по този начин дуелът приключи с победа за Реал Сосиедад.

С триумфа испанците краткотрайно оглавиха подреждането в тази група " D " с актив от 4 точки, до момента в който Ред Бул Залцбург остава на 2-то място с 3 пункта.

По-късно довечера следва и дербито в групата сред съставите на Интер и Бенфика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР