Отборът на Макаби Тел Авив се доближи само на крачка

...
Отборът на Макаби Тел Авив се доближи само на крачка
Коментари Харесай

Макаби се доближи на само една победа от полуфиналите Евролигата след драма в мач №3 срещу Панатинайкос

Отборът на Макаби Тел Авив се приближи единствено на крачка от класиране за Финалната четворка през сегашния сезон в баскетболната Евролига, откакто в мач №3 от серията против гръцкия Панатинайкос се наложи вкъщи трагично с 85:83.

Успехът в зала " Александър Николич " в Белград, където Макаби играе дуелите си в шампионата поради обстановката в Израел, значи, че момчетата на Одед Каташ към този момент водят с 2-1 победи и са доста покрай място в полуфиналите на най-престижната баскетболна конкуренция.

Тази вечер в сръбската столица " жълтите " стартираха доста мощно и откриха мача със серия от 7:0, като дълго време поддържаха удобен задатък в резултата, а в един миг преднината им доближи 18 пункта при 57:39 по време на третия интервал.

Въпреки това обаче " детелините " не се отхвърлиха и в границите на заключителните 10 минути съумяха изцяло да заличат своя задатък посредством най-много на изявите на Кендрик Нън и Матиа Лесор, които направиха по този начин, че равенството да бъде възобновено при 83:83.

Josh Nebo strikes again! I
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Така се стигна до последните 15 секунди на срещата, в които първо панер на Макаби беше зачетен поради допиране до таблото на Лесор, само че след обзор на обстановката съдиите трансформираха решението си и вместо това дадоха противоречива топка. Кълбото бе извоювано от домакините, с цел да се стигне до нарушаване против Лоренцо Браун към 2 секунди преди края, което изправи испанския национал на наказателната линия за два изстрела. Браун беше прецизен и при двете си осъществявания, а в края Панатинайкос пропусна късмет да измъкне успеха с далечна пукотевица и по този начин триумфът остана за състава от Тел Авив.

Най-резултатен за израелския отбор Джош Небо със своите 22 точки, Браун добави 16, а Бонзи Колсън се отличи с 13.

Междувременно от другата страна тима, водин от Ергин Атаман, Кендрик Нън осъществя 25 пункта, до момента в който Йоанис Папапетру вкара 17.

По този метод Макаби Тел Авив поведе с 2-1 победи в серията против Панатинайкос и може да постави точка на разногласието, в случай че завоюва и идващия дуела сред двата състава, който ще се организира още веднъж в зала " Александър Николич " в Белград този четвъртък (2 май).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР