Отборът на Далас Старс детронира шампиона в Националната хокейна лига

...
Отборът на Далас Старс детронира шампиона в Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Далас Старс елиминира шампиона Вегас Голдън Найтс в първия кръг на плейофите в НХЛ

Отборът на Далас Старс детронира първенеца в Националната хокейна лига (НХЛ) Вегас Голдън Найтс, елиминирайки го още в първия кръг на плейофите през сегашния сезон.

В решителния мач №7 от серията " звездите " се постановиха вкъщи с 2:1 и по този начин сграбчиха крайния триумф в конфликта с 4-3 победи.

Уайът Джонстън даде задатък на Далас, откривайки резултата в 15-ата минута на срещата, само че пет минути преди края на втората третина Брет Хоудън вкара изравнителното попадение за гостите.

Равенството се задържа до началните секунди на решителния интервал, когато Радек Факса осъществя победния гол за своя отбор, с което оказа помощ на Далас Старс да вземе реванш от Вегас Голдън Найтс за провалянето от тях във финала на Западната конференция през миналата акция.

Така Старс се класира за идващия стадий на плейофите, където го чака конфликт против Колорадо Аваланч, който отстрани с 4-1 триумфа Уинипег Джетс.



Междувременно в първия дуел от полуфиналите на Източната конференция Ню Йорк Рейнджърс надигра с 4:3 вкъщи Каролина Хюрикейнс и по този начин взе преднина в борбата сред двата състава.

Мика Зибанеджад вкара два гола и записа асистенция за триумфа, а по едно попадение прибавиха Винсънт Трочек и Артьоми Панарин. За " ураганите " точни бяха Джейкъб Славин, Мартин Нечас и Сет Джарвис.

В същото време стражът на Рейнджърс Игор Шестьоркин отрази 22 удара, с цел да стане третият вратар в историята, който записва пет следващи победи в плейофите, присъединявайки се към Дейв Кър (1937) и Майк Рихтер (1994).

В серията се играе до четири победи, а втората среща е на 8 май (сряда) още веднъж в Ню Йорк.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР