Отборът на Ботев Пловдив си осигури 7-ото място в края

...
Отборът на Ботев Пловдив си осигури 7-ото място в края
Коментари Харесай

Ботев Пловдив се изкачи на 7-ото място в края на редовния сезон след убедителна победа над Локомотив София

Отборът на Ботев Пловдив си обезпечи 7-ото място в края на постоянния сезон в родната Първа лига след безапелационен триумф с 4:0 като посетител на Локомотив София в среща от 30-ия кръг.

С тази победа съставът на Душан Керкез събра 44 точки в актива си и само по-лошите индикатори в директните дуели с новака Крумовград не му разрешиха да финишира в топ 6.

В същото време " железничарите " остават на 14-ата позиция с 28 пункта и в идните плейофи ще бъдат въвлечени в борбата за оцеляване.



Двубоят на стадиона в столичния квартал " Надежда " през днешния ден следобяд стартира чудесно за гостите от Пловдив, които взеха преднина след 19 минути игра посредством Уме Емануел, който беше прецизен след асистенция на Константинос Балоянис.

Малко след приключването на първия половин час игра още веднъж нигериецът удвои задатък на своя отбор, завършвайки сполучливо контраофанзива, почнала след лишаване на топката от страна на Джеймс Ето`о.

През второто полувреме " канарчетата " направиха триумфа си даже още по-убедителен с помощта на два бързи гол на Дилан Мертенс, който се разписа в 65-ата и в 67-ата минута.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР