Отборът на Берое Стара Загора се завърна към победите в

...
Отборът на Берое Стара Загора се завърна към победите в
Коментари Харесай

Два гола преди почивката срещу Крумовград върнаха Берое на победния път в Първа лига

Отборът на Берое Стара Загора се завърна към успехите в Първа лига, откакто в последния дуел от четвъртия кръг на Първа лига победи вкъщи с 2:0 новака Крумовград.

Преди началото на срещата пък старозагорци показаха своята поддръжка към 18-годишната тяхна съгражданка Дебора, която стана жертва на невиждана свирепост, а казусът ѝ потресе цяла България. В знак на съпричастност към нея и всички потърпевши от домашно насилия беройци излязоха с тениски с надпис " Нито една повече ".

Самият дуел пък стартира чудесно за домакините, които откриха резултата още в 12-ата минута, когато защитата на Крумовград не съумя да реагира при мощно изритана напред топка, което разреши на Майк Севайос да чукне топката към Вини Трибуле, а той с обмислен удар по тревата го прати в мрежата на гостите за 1:0.



В края на първото полувреме още веднъж Трибуле бе покрай това да означи, само че този път опитът му се отби от страничния дирек. Минута по-късно обаче основният арбитър Георги Давидов получи знак от ВАР да преразгледа обстановката и реши, че против камерунецът е било осъществено нарушаване по-рано в офанзивата и по този начин той отсъди дузпа в интерес на Берое.

Зад топката застана Франческо Селесте, само че неговият опит бе отразен от Янко Георгиев, който мазета в ъглов удар. При последвалият корнер обаче стражът позволи неточност в опита си да боксира топката, която след това рикошира в главата на Севайос и още веднъж стигна до Трибуле, който стреля, а в опита си да почисти Александър Колев си означи автогол.

След почивката гостите от Крумовград пробваха да се върнат в мача, само че не съумяха даже да стигнат до почетно попадение и по този начин трябваше да преглътнат третото си следващо проваляне в Първа лига.

В класирането тази победа изкачи Берое до 3-ото място с 9 точки, до момента в който Крумовград е на 12-ата позиция с 3 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР