От юни тази година, след над 20-годишна пауза, румънците, а

...
От юни тази година, след над 20-годишна пауза, румънците, а
Коментари Харесай

Директни полети до САЩ ще летят 4 дни седмично на 80 км от Русе

От юни тази година, след над 20-годишна пауза, румънците, а вероятно и доста българи, още веднъж ще могат да пътуват до Съединени американски щати с директни полети от Букурещ. Това излиза наяве от изказване на самолетна компания HiSky, представена от Romania Insider.

Базираната в Молдова самолетна компания неотдавна получи позволение от Министерството на превоза на Съединени американски щати да прави постоянни полети от столицата на Румъния до Ню Йорк, което я прави единствената румънска самолетна компания, която по едно и също време има позволение за задграничен въздушен транспортьор и има аероплан, кадърен на непрекъснати полети до 14 часа.
 Летище JFK в Ню Йорк
Източник:

Летище JFK в Ню Йорк

Проверка на Money.bg сподели, че към този момент се продават билети за маршрута, като първият полет е плануван за петък, 7 юни 2024 година.

" Изключително горди сме да отворим публично този стратегически маршрут след повече от две десетилетия. От юни Ню Йорк още веднъж ще бъде включен в таблото за заминаващи и идващи на летище Отопени. Това е значим крайъгълен камък за HiSky и още повече за Румъния и всички пасажери, които желаят да пътуват през океана без престои или загуба на време на други летища ", съобщи Юлиан Скорпан - основен изпълнителен шеф на HiSky.
 Гражданските полети от Летище Русе наподобяват все по-вероятни
Гражданските полети от Летище Русе наподобяват все по-вероятни

Операторът на аеропорта внесе документи за употреба

Полетите Букурещ Отопени - Ню Йорк JFK ще се извършват с Airbus A330-200 Това е първият широкофюзелажен аероплан на HiSky и единственият по рода си, регистриран в Румъния.

Самолетът към този момент е в Букурещ и ще разреши на самолетната компания да предлага непрестанно услугите си то трасето Румъния-САЩ. По време на полета пасажерите ще имат достъп и до мултимедийно наличие в развлекателната система на самолета.

Редовните полети, свързващи интернационално летище " Хенри Коанда " в Букурещ с основното летище на Ню Йорк - " Джон Ф. Кенеди ", ще се извършват четири пъти седмично, излитайки от Румъния в понеделник, сряда, петък и събота.

Самолетите ще изхвърчат от Букурещ в 8:00 локално време и ще дойдат в Ню Йорк в 11:25 локално време. Презокеанското пътешестване ще трае малко над 10 часа. За противоположните полети самолетът ще излетява от JFK в 13:25 локално време и ще каца в Отопени в 6:15 локално време.

Билетите се оферират в две съсловия на обслужване, като цените стартират от 349 евро за икономична и 1899 евро за бизнес класа. Предлага се и кетъринг на борда, като в цената на билета са включени топла храна и лека закуска за всеки пасажер.

След откриването на своя център в Букурещ преди година и половина, летище " Анри Коанда " се трансформира в главната оперативна база на HiSky. От Букурещ HiSky обслужва осем постоянни интернационалните маршрута до Брюксел, Барселона, Малага, Дъблин, Кишинев, Бордо, Тел Авив и Франкфурт, както и два вътрешни маршрута до Клуж Напока и Тимишоара.

HiSky се подрежда на четвърто място измежду самолетните компании, опериращи в Румъния по брой пасажери.
 Летище София получи позволение за директни полети до Съединени американски щати
Летище София получи позволение за директни полети до Съединени американски щати

Презокеанските полети са с една стъпка по-близо, разяснява изпълнителният шеф на летището
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР