От Южна Африка до Северна Америка и Европа се простира

...
От Южна Африка до Северна Америка и Европа се простира
Коментари Харесай

Собственикът на bTV навлиза в яхтения бизнес

От Южна Африка до Северна Америка и Европа се простира един от по-малко известните бизнеси на чешкия холдинг PPF Group - яхтите. Собственикът на bTV и Yettel има индустриална база, само че също по този начин си партнира с някои от главните компании, които се занимават с отдаването чартърен на първокласните плавателни съдове, написа чешкото издание Seznam Zprávy.

През пролетта на тази година PPF закупи южноафриканския яхтен производител Robertson & Caine. Начело на екипа от към 2300 служащи е локалният управител Тео Лоок, който преди този момент е управлявал огромен локален производител на авточасти и батерии.
 PPF Group строи офис в Букурещ за €60 милиона
Собственикът на bTV строи офис в Букурещ за €60 милиона

Сградата ще удвои имотните активи на PPF в Румъния

Сега той има задачата да откри нови клиенти за портфолиото от 3 разнообразни модела катамарани, струващи сред 750 000 и 1,5 млн. $ броя - по над 200 бройки на година, което ѝ дава трето място в международен мащаб в някои категории.

Както означават от Seznam Zprávy, комерсиалният модел на R&C е необикновен - яхтите непосредствено отиват на пристанището на Кейптаун при компанията Travelopia, която по-късно действително прави покупко-продажбите по продажба или отдава плавателните съдове чартърен.

Тъй като светът е дребен, Travelopia е на американския фонд KKR, който пък е акционер в притежателя на Vivacom - United Group.

От 2021 година PPF има и взаимен бизнес с френската Groupe Beneteau Blue Sea Holding - различен корабостроител от първокласния сегмент, който също така управлява още две компании за отдаване на яхти, които са на водещи позиции в света с общо 1000 плавателни съда. В групата е и онлайн платформа за запазване на яхти, като общо приходите доближават 1,5 милиарда $ годишно, разяснява пред чешкото издание информационният шеф на PPF Леош Рушек.

Холдингът усилва каузи си и в американската компания MarineMax, която е най-големият търговец на нови и използвани яхти.
 Иржи Шмейц оглавява PPF Group
Промяна в управлението на компанията, която има bTV и Yettel

Той заема мястото на Ладислав Бартоничек

Босът на PPF Иржи Шмейц също има интерес в сферата - неговата Emma Capital построява мрежа от яхтени пристанища в Хърватия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР