От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.

...
От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.
Коментари Харесай

Технологиите ускоряват нашата работа

От основаването си до момента сдружението е натрупалo забележителен интернационален опит. Кантората е приета във всички интернационалните юридически справочници като една от най-хубавите в България в голям брой браншове. Два от най-реномираните правни справочника - Chambers and Partners и Legal 500, многократно класират кантората на първо място и я предлагат като водеща в региона на процесуалното посланичество. 

Дружеството e съветвало редица уважавани клиенти, като един от най-значимите е „ Майкрософт Корпопейшън “, който два пъти номинира „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ за собствен най-хубав юридически съветник отвън Съединени американски щати. Адвокатите са отлични експерти в секторите, в които специализират.

„ Георгиев, Тодоров и Ко. “ е единственият български представител в интернационалната организация Lawyers Associated Worldwide (LAW), която има членове от над 100 страни. Кантората е член и на интернационалната мрежа Vogel Global Competition Network. Затова тя разполага с достъп до богата осведомителна мрежа, която дава опция за контакт с водещи адвокатски адвокатски фирми по целия свят при разногласия с интернационален детайл.

Представяме „ Голямата петорка “ на „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ – потвърдени експерти, избрали правото за своя задача и предопределение - проф. Иван Тодоров - създател и старши съучастник, адв. Николай Лазаров - ръководещ съучастник, адв. Александър Пачаманов, адв. Арно Мамасян и адв. Миглена Пенева – старши съдружници.

Арно Мамасян е старши съучастник в Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “. Той специализира в цивилен и арбитражен развой, корпоративно и комерсиално право, имуществено право и приватизация. Завършил е Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ и е вписан в Софийската адвокатска гилдия, а също и в Регистъра на представителите по индустриална благосъстоятелност за изобретения, потребни модели и търговски марки. Практиката му включва присъединяване в планове на Eвропейската банка за възобновяване и развиване и на Европейския механизъм за непоклатимост. Успешно съветва интернационалните клиенти в разнообразни области по отношение на вложения в локални сдружения, в това число лицензионния режим, вноса и износа на газ. Ключови компании и предприятия разчитат на неговата експертиза. Арно Мамасян е съдия към Арбитражния съд при КРИБ.

СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ: Съдебно и арбитражно произвеждане, конкурентно право, интелектуална благосъстоятелност, корпоративно и комерсиално право, недвижими парцели и устройство на територията, концесии, банково, финансово и застрахователно право, енергийно право и естествени запаси.

 
Адв. Мамасян, наскоро казахте, че изкуственият разсъдък няма да е в положение скоро да измести юристите. Каква „ машина “ е положителният юрист през днешния ден?
Слава Богу, юристът не е и не може да бъде „ машина “, нито в директен, нито в метафоричен смисъл. Трудно може да се даде определение за „ добър юрист “, само че това определение съчетава доста познания и оптимално изпитание в интерес на клиента.
Как развиването на технологиите персонално вас ви провокира професионално да се променяте?
Технологиите дават доста повече информация на юристите и доста по-висока скорост в работата им, което в последна сметка носи повече благоприятни условия, включително и на мен, за по-ефективна работа в интерес на клиентите.
Каква картина на публичното развиване и на публичните връзки виждате отразена в огледалото на правото през 2024 година?
Процесът на въздействие на развитието  на публичните връзки в нормативната рамка е по-бавен. С други думи, с цел да се стигне до рефлексия на това изменение в публичния развой на нормативно ниво, е нужно повече време. Това, което се случва „ през днешния ден “, вероятно бихме видели „ на следващия ден “ като промени или нова нормативна рамка.
Юридическият проблем, или просто въпросът, на който продължавате да търсите решение?
Има подобен, само че той сигурно не е нито юридически проблем, нито юридически въпрос. Със сигурност обаче има връзка със справедливостта, което въпреки всичко го приближава до юридическото поле.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР