От отчета става ясно, че 8 деца са получили шанса,

...
От отчета става ясно, че 8 деца са получили шанса,
Коментари Харесай

Родителите на Амая, която не дочака новото си сърчице, дариха събраните пари за други деца

От доклада излиза наяве, че 8 деца са получили шанса, който не доближи на 2-годишната чародейка, станала звездичка на 27 февруари. По данни на фондацията това са: 
Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Шанс за дребния Ивко - 174 301.45 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Да помогнем на Станислав да пребори рака - 50 000 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Помощ за Калоянчо - 43 000 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Шанс за живот на Атанас - 50 000 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Матей-за слънчево детство - 12 999.97 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Да помогнем на Ради да си служи с ръчичките - 24 999.98 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Да помогнем на Пламен за по-щастливо детство! - 32 999.97 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Помогнете! Костадин се бори с необичаен нападателен рак! - 249 999.98 лева. Трансфер на средства от акция Ново сърчице за бебе Амая към акция Заедно за ТЯХ - специфичните деца - 76 561.99 лева.
Над 16 хиляди лв. са върнатите суми по IBAN по избор на донори, излиза наяве още от доклада на фондация " Павел Андреев ", където се събираха средствата за сърдечната трансплантация на Амая. Общо близо 20 000 българи са откъснали от залъка си в опит да спасят живота й, разбираме още от доклада.

2-годишната Амая Абрашева изгуби трагичната борба за живота си на 27 февруари тази година. 

Детето, което бе диагностицирано с дилатативна кардиомиопатия и високостепенна митрална инсуфициенция няколко месеца след раждането, беше признато в реанимацията на Националната кардиологична болница в сериозно положение на 12 февруари. Седмица по-късно лекарите оповестяват на родителите, че сърцето е необратимо повредено и единственият излаз е трансплантация. Кардиохирурзите оперират Амая, като слагат непрекъснат пейсмейкър, а Калоян Абрашев и брачната половинка му Силвия приканиха за помощ в обществените мрежи.

За сърдечна трансплантация, болнични разноски и медицински превоз бяха нужни към 750 000 лв., които бяха събрани за часове, само че, уви, не съумяха да " изплатят " живота на Амая.

Няколко дни по-късно съкрушените й родители  екипа на задграничния профилиран аероплан, нает да я откара до Индия. По думите на Калоян Абрашев поради тях полетът е стопиран на два пъти, а 2-годишното дете - връщано в Националната кардиологична болница в София, където лекарите от ден първи на постъпването й създали всичко по силите си, с цел да я закрепят до чаканото знамение. Те се заканиха, че ще съдят компанията, поради която съгласно тях Амая не е съумяла да получи дълго чакания си късмет.

Благодаря ви за изключителната поддръжка. Въпреки, че не съумях да спася дъщеричката ми ви приканвам никой от вас да не се отхвърля за нищо на света в името на децата си. Поклон пред вас! Почивай в мир блага Амая. Знай, че мама и тате доста те обичат! ", обърна се към донорите тогава Калоян Абрашев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР