От началото на юли до днешна дата пожари са изпепелили

...
От началото на юли до днешна дата пожари са изпепелили
Коментари Харесай

Огнеборец номер 1: Пожари изпепелиха 1200 дка жита, спрете с...

От началото на юли до днешна дата пожари са изпепелили към 1200 дка житни посеви в Пловдивско. За това сигнализира във фейсбук шефът на пожарната работа гл. комисар Георги Мангараков.

" Въпреки предупредителните послания и материали в интернет, оповестени от чиновниците на РДПБЗН-Пловдив, не престават пожарите в житни посеви и площи със сухи треви. Те са на огромни площи, популяризират се с огромна скорост и мъчно се овладяват ", е написал той.

Мангараков приканва: " Граждани, дано да опазим житото, с което се прави хляба ни. Бъдете бдителни и виновни, когато ползвате разнообразни огнеизточници. Пожарникарите са същински герои, тъй като гасят пожари, провокирани дори и съзнателно, при температури над 40 градуса на сянка. Помислете и за тях, тъй като и те са хора ".

И вчерашния ден не се размина без подобен пожар.

Огнена буря се развихри измежду нощ в житен блок в пловдивското село Войсил. Това оповестиха за " Марица " от пожарната работа в града под тепетата. Огънят тръгнал малко след 22 часа нощес. След подаден сигнал на място незабавно са изпратени три пожарни - 2 от Пловдив и една от Съединение, с общо 10 огнеборци.

При пожара са унищожени 400 дка посеви пшеница, избавени са други 100 дка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР