От началото на деня екипите на ГД “Пожарна безопасност и

...
От началото на деня екипите на ГД “Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Екипите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на над 270 сигнала заради силния вятър


От началото на деня екипите на Групово дело “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” са реагирали на над 270 сигнала за катастрофи, свързани със мощния вятър.

Към момента 240 пожарникари и спасители вземат участие в ликвидирането на 41 сигнала, резултат от динамичната метеорологична конюнктура. По-голямата част от сигналите са свързани с паднали дървета и/или клони и елементи от покривни структури, изолации и други, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Гр. София

Постъпили са над 200 сигнала, от които сега се отработват 40. На територията на града работят и чиновниците на „ Дирекция спешна помощ и предварителна защита “ към Столична община.

Област Враца

Постъпили са 60 сигнала, 16 от които са отработени от пожарната работа. На терен работят и екипи от „ Областно пътно ръководство “ – Враца и сдружение „ Благоустройство и комунално стопанство “ – Враца. Със заповед на кмета на община Враца е оповестено отчасти бедствено състояние за територията на гр. Враца от 00:00 часа на 18.01.2023 година

Област Монтана

Получени са четири сигнала за паднали дървета от РДПБЗН -Монтана. Обстановката в региона е спокойна.

Област София

В дежурната част на пожарната са получени шест сигнала за паднали дървета – пет от тях са в КК „ Боровец “. Обстановката в региона към 18:00 ч. е спокойна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР