От изпълнения с багри аквариум вкъщи ви делят няколко важни

...
От изпълнения с багри аквариум вкъщи ви делят няколко важни
Коментари Харесай

Аклиматизиране на новата рибка

От осъществявания с багри аквариум у дома ви разделят няколко значими стъпки – с изключение на инсталирането на самия аквариум би трябвало да обърнете внимание и на реда, в който ще добавяте мечтаните рибки. Това се отнася изключително за тези, които възнамеряват да отглеждат доста и разнообразни типове рибки дружно.

Общото предписание е да добавяте предстоящо агресивние типове първи, с цел да им позволите да завземат територията си. Освен реда на включване, помислете и за метода, по който представяте рибката в аквариума – адаптацията на нова рибка в аквариума е есенциална за положителното здраве на водния жител.

Повечето нови акваристи вършат общоприетата неточност незабавно след закупуването на рибката от зоомагазина да я цопнат от торбичката непосредствено в аквариума – след което следват учудване и изненада за какво въпросната се е споминала часове по-късно.

Чисто и просто шансът изискванията в аквариума на зоомагазина и този у дома да са идентични е най-малък, а смяната в средата донася потрес и вероятно гибел. Бавното аклиматизиране на рибката към температурата и концентрацията на избрани субстанции в новото местообитание ще избави живота на новото животинче.

Как тъкмо се случва процеса на адаптация? Три са главните техники – метода на плуващата торбичка, метода на кофата и капковия способ. Първата е такава, каквато и звучи – оставете торбичката с новата рибка да плува на повърхността на аквариума за несъмнено време, като сипвате на порции малко от вашата вода в торбичката. Вторият способ се разграничава от първия единствено по мястото – адаптацията се прави в кофа със навреме прибавяне на вода от новия аквариум към остарялата.

 Рибки в аквариум

Капковият способ е най-бавен, само че и най-сигурен, що се отнася до оптимална адаптация на рибката. Започнете с плуващата торбичка за 15 минути, до момента в който температурите на двете среди се уравновесят. Преминете към метода на кофата, като вместо непосредствено прибавяне на вода от аквариума се доверете на специфична капкова система, осигуряваща приток на аквариумно наличие със скорост 2-4 капки в секунда в кофата.

Когато количеството вода в кофата биде удвоено, изпразнете на половина и започнете капковия развой още веднъж – при постигане на същото количество би трябвало вашата рибка да е аклиматизирана. Пренесете с кепче животинката към новото ѝ местообитание – вашия аквариум.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР