От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени,

...
От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са притеснени,
Коментари Харесай

ГЕРБ се притесни, че коли ще задръстят Витоша след спирането на Симеоновския лифт


От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет са обезпокоени, че ПП-ДБ-Спаси София са напът да задръстят с коли Витоша със прекъсването на Симеоновския въжен превоз.

Припомняме, че водачът на " Спаси София " в профила си във " Facebook ", че Симеоновският кабинков въжен превоз стопира дефинитивно да работи и повече няма да бъде ремонтиран. " Днес притежателят разгласи, че Симеоновският въжен превоз публично повече няма да действа. Така, към тъжната орис на Княжевския и Драгалевския лифтове, се причисли и най-новият подобен, издигнат през 1983 година ", написа Бонев.

На брифинг заместник-председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев изясни, че кметът на София Васил Терзиев нищо не е направил за Симеоновския въжен превоз . Договорът за приватизация се подписва в осъществяване на решения на СОС през 2007 година, като в решението за приватизация няма нито един общински консултант от ГЕРБ. Договорът за приватизация е подписан за 25 година и до 2032 година Столична община може да упражнява надзор върху лифта. Столична община бездейства за Симеоновския въжен превоз, засегнат е Георгиев.
 Шефът на СОС търси виновниците за края на Симеоновския въжен превоз
Шефът на СОС търси виновниците за края на Симеоновския въжен превоз

Работи се интензивно по правене на Визия за Витоша

" Вярно, че за Политическа партия времето тече по-бързо, само че до 2032 Столична община има всички права да упражнява надзор, с цел да може Симеоновския въжен превоз да работи ", разяснява Георгиев, съгласно който столицата има " фейсбук кмет ", а не действителен столичен кмет. По времето на ръководството на някогашния кмет Йорданка Фандъкова Симеоновският въжен превоз работил, като се намирали аварийни част и механически решения. Резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския въжен превоз, посочи Георги Георгиев.

Според него един от вероятните способи за решение на казуса е Столична община да скапе контракта за приватизация. ГЕРБ-СДС в СОС настоя да се освободи и заместник-кметът по правни въпроси в Столична община.

Георги Георгиев прикани кмета на София Васил Терзиев и ръководителя на СОС Цветомир Петров да не улесняват приватизатора със затварянето на Симеоновския въжен превоз. Задръстихте бул. " Витоша ", само че не задръствайте планината Витоша, прикани Георгиев.

Прошко Прошков добави, че в тази ситуация със Симеоновския въжен превоз е изненадващо, че кметът на София не подхваща дейности с изключение на обществени статуси. Промяната катастрофира на национално равнище, а на локално равнище е в цялостен блокаж! ПП-ДБ-Спаси София се пробват да пренесат хаоса, който предизвикаха на " Витошка " и на Витоша, безапелационен бе Прошков. Той прикани ПП-ДБ-СС да решат кой е водачът, кой е стюардесата и да стартират да карат самолета на страната.

Бившият претендент за кмет на София, а в този момент общински консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян уточни, че не е видял нищо, което да е свършено за Витоша след локалните избори насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР