От Етър Велико Търново обявиха двама от участниците в звездния

...
От Етър Велико Търново обявиха двама от участниците в звездния
Коментари Харесай

Бончо Генчев и Емо Костадинов също ще се включат в юбилейния мач на Етър

От Етър Велико Търново оповестиха двама от участниците в звездния мач за 100-годишнината на клуба - Бончо Генчев и Емил Костадинов.

" Бончо Генчев – първенецът с „ Етър “, който за 4 сезона наниза 34 гола за 114 мача в „ А “ група с виолетовия екип. Кариерата му продължи в „ Спортинг “, а оттова – в „ Ипсуич “. И влезе в историята като първият българин във Висшата лига на Англия! Не един и двама са именитите вратари и тимове на Острова, на които Бончо бележеше голове.

Бронзов медалист от САЩ-94, създател на един от головете при елиминирането на Мексико с дузпи. Бил е и старши треньор на „ виолетовите ”, сега е ръководител на Зоналния съвет на БФС – В. Търново.

„ Трамплинът, който ме изпрати в международния футбол, се споделя " Етър ", признава Бончо Генчев. На 25 април още веднъж ще облече и виолетовия, и националния екип, а за какво не и още веднъж да покаже безпощадния си голов усет!?! ", написаха търновци.

Емил Костадинов е идващото „ златно “ име от Пеневата чета, което удостовери присъединяване си в деянията за вековния празник на Етър, оповестиха „ болярите “.

Ето какво написаха от великотърновския клуб:

„ Автор на някои от най-важните голове за това потомство на националния тим през 90-те – против Германия, Бразилия, Италия, Испания, Швейцария, Шотландия... В историята обаче вечно ще остане като „ Екзекутора на петлите “. Неговият безмилостен удар прати България на Световното в Съединени американски щати, където с Костадинов в редовете си отборът ни завоюва бронзовите медали. Вкара гол и на идващия Мондиал през 1998 година

Емил Костадинов е първият българин, разписвал се във край на евротурнири - през 1995/96, когато печели Купата на УЕФА с Байерн. Полуфиналист в Шампионската лига с Порто (1994) и за КНК с ЦСКА (1989), с българския отбор играе и четвъртфинал за КЕШ (1990).

Емо, чакаме те на „ Ивайло “! “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР