От днес вече има булевард България, вместо булевард Г. Димитров

...
От днес вече има булевард България, вместо булевард Г. Димитров
Коментари Харесай

Пном Пен прекръсти бул. ``Георги Димитров`` на бул. ``България`` |

От през днешния ден към този момент има бул. " България ", вместо бул. " Г. Димитров " в центъра на столицата на Камбоджа - Пном Пен, оповестява в профила си във Facebook българският евродепутат Андрей Ковачев.

" Днес имах среща със заместник-председателя на Комисията по външни работи в Народното събрание на Камбоджа - господин Яра Сус. При първата ни среща преди няколко години го помолих за подпомагане за преименуването на един от централните булеварди в столицата Пном Пен на бул. " България ", споделя Ковачев. Той добавя, че предходното име на булеварда е било, по думите му, " завещание от кървавия режим на Червените кхмери, които кръщават булеварда " Георги Димитров " в символ на признателност към комунистическа България, която първа в света е признала преврата на всеобщия палач Пол Пот за законен ".

" Днес господин Яра Сус ме осведоми, че процесът е приключен и ми даде документите от съответните камбоджански институции с решението за новото име - " България ". Благодаря на господин Яра Сус, на камбоджанските институциите и на Министерството на външните работи, както и персонално на госпожа Екатерина Захариева, тогава министър на външните работи, която на 10 февруари 2021 година предложи и поддържа преименуването ", написа още Ковачев в профила си във Facebook. " Остатъкът от комунизма е отстранен! ", заключи Ковачев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР