От днес, 3 ноември, на разположение на Столичната регионална здравна

...
От днес, 3 ноември, на разположение на Столичната регионална здравна
Коментари Харесай

20 служители на НЦОЗА ще подпомагат работата на Столичната регионална здравна инспекция

От през днешния ден, 3 ноември, разполагаем на Столичната районна здравна ревизия ще бъдат 20 чиновници на Националния център по публично здраве и разбори. Целта е те да подкрепят здравните инспектори и по този метод да ускорим работата на инспекцията. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред медии в СРЗИ.

" Ситуацията е усложнена, непрестанно се усилва броят на позитивни проби в София. Изискването е всички инфектирани и контактни да бъдат известени документално посредством връчени наставления за карантина или изолираност, а за последния месец при 22-ма чиновници на СРЗИ беше потвърден COVID-19, което наложи извеждането им от работна среда. По тази причина, с цел да наваксаме и да избегнем всевъзможни пропуски, ще работим с командировани чиновници от други институции до когато е належащо ", уточни проф. Ангелов.

Пред медии министър Ангелов заяви, че до 6 ноември, петък, пред всички държавни лечебни заведения би трябвало да бъдат сложени мобилни уреди – вид фургон, където всеки ще може да се изследва за ковид на зараза. На място ще има медицински екип, който ще съветва жителите при подозрения за COVID-19. Такова писмо на министъра към този момент е изпратено до шефовете на съответните лечебни заведения.

Националният логистичен център в Министерство на здравеопазването към този момент работи, като през днешния ден на промяна е екип от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Министърът напомни, че ролята на центъра е да спомага за бърза връзка сред институциите, лечебните заведения, районни здравни инспекции и центровете за незабавна здравна помощ при пораждане на усложнения в връзката сред тях. „ Този център не дублира активността на незабавна помощ. В този смисъл на телефоните в логистичния център няма да звънят жители “, изясни проф. Ангелов.

В отговор на журналистически въпрос здравният министър уточни, че инспекциите в лабораториите и лечебните заведения не престават и където се открият нарушавания, ще бъдат налагани наказания.

Днес проф. Ангелов ще посети Бургас, с цел да се запознае със основаната организация за бърз достъп на жители до съответна здравна грижа. Министърът заяви, че още през вчерашния ден, 2 ноември, е разпоредил на РЗИ-Бургас лечебните заведения да усилят потенциала си за банкет на лица с COVID-19 от 10% на 20%.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР