От 7 май заради ремонт се въведоха промени в движението

...
От 7 май заради ремонт се въведоха промени в движението
Коментари Харесай

Край на хаоса...може би? БДЖ и НКЖИ започват реорганизация на дв...

От 7 май поради ремонт се вкараха промени в придвижването на влаковете към Мездра, Видин, Варна, Русе и цялото северно направление. Предвижда се ремонтът да продължи 15 месеца. По тази причина част от влаковете по северното направление отпътуват и идват на  жп гара " София - Север ".

 

По искане на транспортния министър още през днешния ден би трябвало да бъде изработен проект за придвижването на композициите, които пътуват през двете гари, а от началото на седмицата би трябвало да бъдат отстранени всички усложнения и влаковете да преминат към естествен режим на придвижване.

 

На среща с представители на двете сдружения Георги Гвоздейков е изискал незабавно да бъде реорганизирано придвижването поради огромните закъснения от последните дни.

 

Министърът е изискал да бъдат отстранени всички усложнения и гарите да бъдат обезпечени с спомагателни екипи, които да дават навременна информация и да подкрепят напредването на пасажерите. От БДЖ и железопътната компания сега преглеждат всички благоприятни условия за смяна на графика, тъй че пасажерите да не останат без превоз, макар рестриктивните мерки. Те бяха въведени при започване на седмицата, когато стартира и най-активната фаза на ремонта на коловозите на Централна жп гара - София.

 

От БДЖ обявиха пред БНР, че задачата при въвеждането на новата организация на придвижване от 7 май е била да няма редуциране на влакове, само че най-вероятно ще се наложи минимална оптимизация на разписанието.

 

, употребяващи услугите на БДЖ, споделяха за цялостен безпорядък и липса на изясненост. “Положението в БДЖ поради ремонта на Централна гара не може да се назова просто безпорядък, а пъкъл! ”. Това споделиха пред ФрогНюз хора от Искърското дефиле, които всеки ден употребяват пътнически влакове, с цел да се придвижат до работното си място в София. Някои от пасажерите заплашват и с митинг.

 

Пред медията ни пострадалите описаха, че от 7 май, откогато започнаха ремонтните действия на гарата, влаковете закъсняват с часове, някои даже въобще не потеглят. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР