От 1 април пада върху цените на тока, парното и

...
От 1 април пада върху цените на тока, парното и
Коментари Харесай

Пада мораториумът за парното и тока. Нов максимален осигурителен праг и минимална заплата

От 1 април пада върху цените на тока, парното и ВиК услугите за битовите консуматори. Той стартира да работи на 16 декември 2021 година

Въпреки отпадането му представителите на властта не чака шоково покачване на цените. Това беше декларирано от ръководителя на енергийната комисия Радослав Рибарски .

В четвъртък министър председателят Кирил Петков акцентира, че не се чакат съществени покачвания на електрическата енергия и водата, само че добави, че цената на природния газ зависи значително до решенията на Русия и в частност на съветската държавна „ Газпром “.

От петък настъпват и промени във връзка с оптималният застрахователен предел и минималната работна заплата. Максималният застрахователен предел нараства от 3000 на 3400 лева, а минималната заплата от 650 на 710 лева

В началото на годината плануваното нарастване на оптималния застрахователен предел срещна сериозна опозиция от огромна част от фирмите във високотехнологичния бранш. Редица синдикални организации пък оповестиха, че ще се борят за в допълнение повишение на минималната заплата, което да бъде въведено при плануванаъа актуализация на бюджета през лятото.

Повишение има и за парите за майчинство през втората година, което се подвига на 710 лева

Увеличение има и на размера на сумите, които се дават на служащите за ваучери за храна. От 1 април те към този момент могат да са до 200 лева месечно и с тях могат да се заплащат ток, вода и парно.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР