“Оставам много мотивиран в триатлона, следващата ми голяма цел е

...
“Оставам много мотивиран в триатлона, следващата ми голяма цел е
Коментари Харесай

От бягане в квартала до световното по триатлон. Пътят на Момчил Димитров до IRONMAN

“Оставам доста стимулиран в триатлона, идната ми огромна цел е различното международно в Норвегия. Там денивелацията е огромна, а надпреварата приключва тичане на 2000 км. надморска височина. За това ще е належащо още веднъж добра подготовка, финансиране и шанс, тъй като участниците за това съревнование се избират с жребиий ”. Това показа в изявление за Дарик радио състезателят по триатлон Момчил Димитров, който е единственият българин досега взел участие на международното състезание IRONMANв Хавай. Състезателят на русенския клуб “Далян ” е пробвал тази година, само че не е бил измежду късметлиите, по тази причина продължава подготовката си за идната година. За надпреварата в Норвегия има и малцина места, които се печелят, по тази причина той ще се опита да взе участие на едно сходно съревнование с цел да си завоюва място.

Сред огромните му цели е и тази да реализира време под 9 часа за прекосяване през трасето, което включва 3,8км. плуване, 180 км. колоездене и 42,2 км. тичане.

През август 2021 Момчил Димитров се класира за влиятелната надпревараIRONMAN в Хавай. Със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия той се наредисред първите пет в своята възрастова група. Това го прави първия българин спечелил си място по време в това влиятелно състезание.Световното в Кона е емблематично съревнование. Там отиват единствено най-хубавите 6% от всички спортисти, които приключват IRONMANпо света. Целият формат е основан навръх това място. Трасето е съвсем същото както и за първия IRONMANпрез 1978г. Освен това всички сегашни и минали първенци се събират там – дали да се състезават, или единствено да гледат.

Повече за надпреварата, за триатлона и бъдещите проекти на Момчил, чуйте в звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР