Остава бедственото положение в община Ивайловград заради големия пожар в

...
Остава бедственото положение в община Ивайловград заради големия пожар в
Коментари Харесай

Бедственото положение в Ивайловград остава

Остава бедственото състояние в община Ивайловград поради огромния пожар в Източните Родопи.

Фокус напомня, че на 30 юли, в ранните часове на следобеда, възниква пожар на територията на землище село Свирачи, община Ивайловград. Поради извънредно високите температури и мощни пориви напразно, пожарът се разраства и обгръща землище Орешино, община Ивайловград. Динамичната конюнктура, пресечния терен и неналичието на горски пътища в допълнение попречват гасенето на пожара.

Засегнати към 5 000 дка. широколистни гори и шубраци. В гасенето на пожара са се присъединили над 100 индивида, 10 пожарни автомобила, екипи на пожарната от районен съд ПБЗН - Ивайловград, Хасково, Свиленград, Харманли, Симеоновград, Димитровград, Крумовград, Тополовград, Смолян, чиновници на Държавно горско стопанство – Ивайловград, доброволци, чиновници на Министерство на вътрешните работи, Общината и Доброволното формирование.

Областният шеф на област Хасково, госпожа Гинка Райчева е поискала да бъде обезпечена тежка техника от " Мини Марица-изток " ЕАД и помощ от военните.

Съществува заплаха пожарът да премине и в прилежащите землища, където терена е извънредно кръстосан, мъчно наличен за механизирана техника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР