Основаната от Христо Пеев Motion Software разработва платформа за подбор

...
Основаната от Христо Пеев Motion Software разработва платформа за подбор
Коментари Харесай

Работа от всяко кътче на света

Основаната от Христо Пеев Motion Software създава платформа за асортимент на фрагменти отдалечено. Бизнесът на българското сдружение е повишен повече от двойно за 2021 година като доходи. От юли месец Motion Software е благосъстоятелност на американската Exadel.
Пандемията принуди голям сегмент от световната работна ръка да премине през опит за отдалечена работа в невъобразим до момента мащаб. Все повече работодатели считат, че това е новата нормалност. Има и такива, които постоянно са вярвали в нетрадиционния метод и неговите преимущества, надалеч преди пандемията. Това е моделът по дифолт още от основаването на българската софтуерна компания Motion Software през 2016 година Решението за този метод на работа идва от изпълнителния шеф и създател Христо Пеев.

Дистанционната работа е освен методът на работа, само че и до някаква степен главната активност на Motion Software, която създава онлайн платформа, целяща да помогне на компании да намерят софтуерни разработчици отдалечено.Освен това компанията има и консултантски бизнес. Проектите в него са разнородни във връзка с размер и промишленост. Фокусът пада основно върху финтех и банковия бранш, цифрово опазване на здравето и блокчейн.

От 1 юли тази година Motion Software има нов притежател,, която пък е благосъстоятелност на фонда за дялови вложения Sun Capital. В момента Пеев е вицепрезидент по нововъведенията в Exadel. Така Motion Software става част от група с офиси в 16 страни.
Реклама
Българското сдружение " Моушън програмен продукт " регистрира 7 млн. лв. доходи за 2021 година, както и 744 хиляди лева облага. За съпоставяне - през 2020 година приходите са малко над 3 млн. лева и без облага. Наетите към август са 67, а разумно, поради фокуса на компанията, чиновниците са разпределени в 17 града.

" Това придобиване уголемява портфолиото от благоприятни условия за отдалечена работа за нашите чиновници, тъй като прибавя позиции в разнообразни компании. Сделката ще форсира одобряването на Motion Software като световен снабдител на първокласни решения в региона на финтех, опазване на здравето, обучение, блокчейн и новаторските технологии. Дългогодишната експертиза и интервенциите на Exadel ще благоприятстват за установяването на нови remote work местоположения за гении и привличане на планове, по които да работят чиновниците на Motion Software ", разясниха от компанията пред " Капитал ".
Фабрика за бизнесмени
Христо Пеев се занимава с програмиране и разработка на уеб страници още от гимназията. Завършва бакалавърската си степен по компютърни науки в университета в Бат, Англия, след което се връща в България и стартира първата си работа като софтуерен инженер в " Скейл Фокус ". Там дава отговор за застрахователни и банкови клиенти и се учи да комуникира в професионална среда, учи процесите и осъзнава, че не по този начин си показва бъдещето и живота си. " Стоях от 9 до 6 в офиса, свършвах си работата за няколко часа и през останалото време усещах, че животът ми се пропилява ", споделя Пеев.

След като напуща, стартира да работи по собствен стартъп и дружно с още двама негови другари основават LEAP - обществена мрежа за рискови спортове и прекарвания, която след основаването й има над 5000 дейни консуматори. По това време планът печели второ място на Lisbon Challenge - програмата за ускорение на стартъпи, фокусирана и върху хората зад тях.
Реклама
" Събраха 20 от най-хубавите стартъпи и в границите на три месеца се състезавахме кой ще се развие най-вече. Организираха събитие в Лондон и Сан Франциско, където бяхме посетители на огромни компании като Amazon, Гугъл, Фейсбук, а по това време бях едвам на 23. Най-важното, което осъзнах тогава, беше, че тези хора не са кой знае какъв брой по-умни или по-можещи от нас ", споделя Пеев.

Както с съвсем всички стартъпи, пораждат нерaзрешими проблеми - в тази ситуация облачните услуги стават прекомерно скъпи и планът стопира. Но от неговия край се ражда началото на Motion Software. " Знаех, че желая да направя бизнес, които в един миг да се продаде ", споделя Пеев.
Сбъднатата визия
След като основава Motion Software, Пеев работи на свободна процедура за част от хората, с които се е срещнал в акселераторската стратегия. Не след дълго е поканен да подпише контракт като контрактор за " Скейл Фокус ". Благодарение на уменията си и като програмист, и като дизайнер, съчетани с опита му от предходния план, той бързо се издига. С насъбраното доверие става допустимо наемането на свои познати, като по този начин на практика стартира Motion Software като същински бизнес.

Motion Software в своята есенция е компания за отдалечено набиране на гении и ръководство на екипи, свързваща избран световен бизнес с техническите експерти, които са му нужни. Основният артикул е WhoIsAvailable (WIA). WIA е платформа за автоматизация на работната мощ, основана за ускорение на бизнеси. Съчетават се благоприятни условия за ръководство на човешките запаси, ръководство на взаимоотношенията с клиенти и система за следене на претенденти, пригодени за потребностите на тези компании в лесна за потребление платформа. Бизнес моделът е на абонаментен принцип.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР