Осигурени са 15 милиона лева за специализанти в дефицитни медицински

...
Осигурени са 15 милиона лева за специализанти в дефицитни медицински
Коментари Харесай

Осигурени са 15 милиона лева за специализанти в дефицитни медицински специалности

Осигурени са 15 милиона лв. за специализанти в дефицитни медицински специалности, оповестяват от Министерството на здравеопазването. Средствата са по план „ Насърчаване на специализацията по специалности и в области с дефицит на експерти “, в границите на стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския съюз. Проектът стартира този месец и ще продължи до 31 декември 2028 година

Броят на специализантите, които могат да бъдат финансирани по плана, както и областите с най-ниска осигуреност със съответните експерти, са избрани въз основата на разбор, направен от Националния център по публично здраве и разбори, показаха от Министерство на здравеопазването.

Финансова помощ ще бъде предоставена първо на специалности от детството опазване на здравето – „ Детска гастроентерология “, „ Детска ендокринология и заболявания на обмяната “, „ Детска кардиология “, „ Детска клинична хематология и онкология “, „ Детска неврология “, „ Детска нефрология и хемодиализа “, „ Детска пневмология и фтизиатрия “, „ Детска психиатрия “ и „ Детска ревматология “. Ще бъде отпуснато финансиране и на специализанти по „ Педиатрични здравни грижи “, „ Епидемиология на инфекциозните заболявания “, „ Лицево-челюстна хирургия “ и „ Съдебна психиатрия “.

Условията за кандидатстване и нужните документи за присъединяване в процедурата по асортимент следва да бъдат оповестени на уеб страницата на Здравното министерство.

Целта на плана е да подкрепи обезпечаването на медицински експерти в избрани специалности и области от страната, където има дефицит на фрагменти, както и за уравновесено териториално систематизиране.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР