Още с встъпването си в длъжност като зам.-областен управител на

...
Още с встъпването си в длъжност като зам.-областен управител на
Коментари Харесай

Кристиян Иванчов: МРРБ одобри планът за стабилизирането на „Кюстендилска вода“. Това е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил

„ Още с встъпването си в служба като зам.-областен шеф на Област Кюстендил започнах да работя по решаването на проблемите във ВиК-сектора в региона и показах цялостната си поддръжка за приемането на Плана за стабилизиране и излекуване на „ Кюстендилска вода “. След множеството срещи, които организирах и вследствие на взаимната ми работа с управлението на „ Кюстендилска вода “ в лицето на инж. Марио Нешев, проектът бе признат от „ Български ВиК Холдинг “ в края на месец август. Щастлив съм да ви оповестя, че проектът за стабилизацията на „ Кюстендилска вода “ е финално утвърден и от Министерство на районното развиване и благоустройството “. Това съобщи претендентът за кмет на Кюстендил от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кристиян Иванчов, който работи по приемането на проекта в качеството си на зам.-областен шеф през последните 3 месеца.



Съгласно Планът за стабилизиране на положението на „ Кюстендилска вода “ би трябвало да бъдат обезпечени 3,280 млн. лева, които да бъдат употребявани за оздравяването на сдружението и реализиране на съответни стопански резултати в следните посоки:

- Механизация и автотранспорт;

- Малка строителна механизация;

- Измервателна техника;

- Компютърна и офис техника;

- Енергийна успеваемост на съществени помпени елементи.

„ Приемането на стабилизационния проект на „ Кюстендилска вода “, което съумях да извоювам дружно с управлението на сдружението, е първата крачка към решаването на ВиК-проблема в Кюстендил и региона. С работата си потвърдих, че когато локалната власт съумява да работи взаимно с централната власт в интерес на жителите - нещо, което не е направено в продължение на години, може да бъде направено единствено за 3 месеца “, означи Кристиян Иванчов.



Иванчов уточни, че част от средствата, който планува стабилизационният проект на сдружението ще бъдат вложени в закупуването на нова техника, която да разреши на екипа на „ Кюстендилска вода " да прави дейно и навреме ежедневните си работни отговорности.

„ Водната инфраструктура в част от обитаемоте места в Община Кюстендил и региона е на повече от 50 години и това води до непрекъснати повреди. Техниката, с която разполага „ Кюстендилска вода “ все още, като се изключи че е извънредно незадоволителна - също е на повече от половин век. Сами може да си визиите какъв брой време лишава на екипите, с цел да се придвижат до повредите в по-отдалечените места с тази остаряла техника. По време на срещите ми със чиновниците на сдружението те споделяха с мен, че постоянно им се случва колите, с които пътуват към повреда, да се скапват – и да се постанова да ремонтират и тях. С приемането на стабилизационния проект и закупуването на нова техника слагаме завършек на това. Съвсем скоро техниката ще бъде на терен и най-сетне сдружението ще проработи както би трябвало - а екипите ще могат да доближават навреме до местата на повреда и да ги отстраняват “, съобщи Кристиян Иванчов.



„ Стара водна инфраструктура, непрекъснати повреди, режим на водата, липса на пречиствателни станции и течаща мръсна вода от крановете – до това докара дългогодишното неглижирането на ВиК-проблема и небрежното ръководство на Петър Паунов. Какво предлагаме ние? Още първия ден след изборите ще стартираме приоритизирането на проблемите по обитаеми места и ще стартираме незабавна работата по тяхното премахване, тъй че да осигурим непрестанен достъп до чиста питейна вода на жителите на всяко едно обитаемо място в Общината. Приемането на проекта за оздравяването на „ Кюстендилска вода “ е единствено първата стъпка към решаването на ВиК-проблема – и това не е единствено предизборно заричане, а идея, за която работя с всички сили - и ще не преставам да го върша, с цел да осигурим непрестанен достъп до чиста питейна вода на всички поданици на Кюстендил! “, безапелационен бе Кристиян Иванчов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР