Още преди да има служебно правителство и дата за изборите

...
Още преди да има служебно правителство и дата за изборите
Коментари Харесай

Още преди да има служебно правителство и дата за изборите политиците заговориха за парламентарната конфигурация за след вота

Още преди да има служебно държавно управление и дата за изборите политиците заговориха за парламентарната настройка за след вота.

До скоро сътрудници, от скоро съперници за вота на хората.

" С мероприятието на сътрудниците от Политическа партия чухме какви ли не неприятни неща за нас, в това време след изборите отново щели сме да си приказваме. Аз ги поучавам да отидат, има една доста хубава режисура: " Език мой, зложелател мой " - да я изгледах за тия два месеца, да намерят време, тъй като в случай че продължат по същия метод, просто няма да си приказваме, а в това време, да кажа на тези пратени представители, които приказват от името на ГЕРБ и Движение за права и свободи: и 150 депутати да имаме ГЕРБ и Движение за права и свободи - държавно управление няма да има след изборите сред единствено тези две партии ", безапелационен е Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ.

Борисов: До този миг не знам да е поискана среща с фрагменти на ГЕРБ
" Рано е да приказваме за резултати от изборите. Нека хората да решат. Може да имаме 161 и тогава ще мислиме още веднъж.

Българска национална телевизия: Но въпреки всичко, гледате ли към евроатлантическо болшинство във формата като до момента плюс ПП-ДБ?

- То беше такова до момента. Само сътрудниците се пробват да не помнят някак си тези 9 месеца. Те са незабравими, тъй че няма по какъв начин да ги не помнят ", разяснява Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

Кирил Петков: Борисов да си каже, че е управлявал с Пеевски
" Тук дори господин Пеевски беше по-честен. Той сподели, че там колкото и гласове да имат, ще си приказват. 160 ли сподели? Докато Борисов сподели, че нямало да си приказват. Време е да не се срамят, да излязат, дори господин Борисов да си каже " Управлявал съм с господин Пеевски ". Няма нищо неприятно, само че би трябвало да си го кажат. Целият български народ видя, че няма гласоподаване в зала, където те да не гласоподават дружно. Те са неофициална коалиция, която ще ръководят дружно и по-късно ", акцентира Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия.

" Виждат, че те дават обещание след изборите още веднъж сглобката да продължи. Въпросът е за какво тогава отиваме на избори? За да имаме остарялата нова сглобка ", попита Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия.

Същият въпрос още веднъж опълчи ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" Защо трябваше да бъде пратена България на тези избори? Няма нито един политически мотив за това сега ", съобщи Христо Иванов - ПГ на ПП-ДБ.

" Вината не е на ГЕРБ. Напротив, ГЕРБ единствена подписа това съглашение, заложи в него политическото решение и политическата воля, с цел да не отидем на избори ", безапелационна е Рая Назарян - ПГ на ГЕРБ-СДС.

Докато определеният за длъжностен министър председател сформира кабинет, политиците от най-големите обединения в Народното събрание споделят, че стоят настрани.

" И не се меся. До този миг не знам да е поискана среща с фрагменти на ГЕРБ ", акцентира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Това си е отговорност на господин Главчев. Движение за права и свободи - в случай че някой бъде поканен, няма да одобри ", съобщи Пеевски.

ПП-ДБ още веднъж приканиха Димитър Главчев:

" Да не предлага в състава на държавното управление си настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов ", настоя Атанас Атанасов - ПГ на ПП-ДБ.

" Калин Стоянов е персонално предопределение на Бойко Рашков като вътрешен министър до последния му ден като началник на една от най-важните дирекции - битката с проведената престъпност ", сподели Борисов.

По-късно Петков написа, че Мария Габриел е предложила Калин Стоянов за министър. Вицепрезидентът Илиана Йотова се надява, че Димитър Главчев ще успее да показа в период избора си на министри в новия кабинет.

" Българска национална телевизия: Имате ли визия дали въпреки всичко господин Главчев се съветва с президента какви министри да избере?
- Нямам такава информация и нямам доверие, тъй като, съгласно мен, президентът беше пределно явен, тогава - когато връчи указа на господин Главчев, че съгласно новите текстове от Конституцията, няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет, няма по какъв начин да носи тази отговорност. Това желаеха народните представители, президентът да няма никакъв взор към служебната власт, без значение от това, че явно има нарушаване на разделянето на управляващите, реализираха го ", съобщи Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България.

Йотова: Не имам вяра Главчев да се поучава с президента за състава на служебния кабинет
И още веднъж връщане обратно към спомените - кой тъкмо е предложил листата от хора, от които президентът да избира длъжностен министър председател.

" Специално за Конституцията постоянно през тези месеци сте чували, че поддържам Христо Иванов и неговите оферти. Така че, аз даже не съм взел участие ", безапелационен е Борисов.

" То е ясно кой го е предложил, вие виждате подписите - Христо Иванов и компания ", уточни Пеевски.

" Идеята, че един човек е споделил и всички останали като овчици са се наредили и са дали своят вот, е унизителна за всички, и за Народното събрание ", акцентира Христо Иванов - ПГ на ПП-ДБ.

Наред със свършеното в обществената сфера, енергетиката, помощта за Украйна, досегашните сътрудници регистрираха още един триумф.

" Това, което най ме радва, което ме прави благополучен, че в тея девет месеца сме повишили раждаемостта ", съобщи Борисов.

" По време на ГЕРБ - тези години тя е доста ниска, ГЕРБ свършва да ръководи и тя скача нагоре. Защо? Защото има безвъзмездни детски градини, тъй като хората видяха сигурност ", счита Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия.

А дали и изборната интензивност ще скочи - следва да разберем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР