Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален

...
Още по темата Кой поръчва музиката Интернет промени българския музикален
Коментари Харесай

Apple преговаря да купи дял от най-големия радиооператор в САЩ

Още по тематиката
Кой поръчва музиката

Интернет промени българския музикален бизнес, само че постъпленията от цифрово наличие към момента са дребни
27 окт 2018
Дигитални модели

Кои са новите софтуерни нововъведения от тази седмица
26 окт 2018
Гугъл ще конкурира Spotify и Apple Music с нова услугa за музикален стрийминг

Компанията към този момент направи няколко опита в този сегмент, само че нито един до момента не се оказа огромен шлагер
22 май 2018
Приходите на музикалните платформи не престават да се усилват

Онлайн услугите за стрийминг на музика като Spotify и Apple Music се трансфораха в най-големия източник на доходи за музикалната промишленост
25 апр 2018
Spotify дебютира на борсата с пазарна оценка от 27 милиарда $

Компанията с доходи от 5 милиарда $ и загуба от 1.5 милиарда $ избра нетрадиционното непосредствено листване на борсата в Ню Йорк
4 апр 2018 Apple обмисля да купи дял в най-големия радиооператор iHeartMedia, като диалозите сред двете компании са към момента предварителни. По-рано през годината iHeartMedia стартира процедура за оповестяване в неплатежоспособност, пишат Financial Times и Reuters. Компанията, ръководена от Тим Кук, търси метод да обезпечи преимущество на стрийминг услугите си в световното си съревнование със Spotify, до момента в който от iHeartMedia се надяват на милиони долари финансиране за стабилизиране на разтърсеното си положение.

Все още неразбираемо партньорство

Според източници на FT двете компании договарят по въпроса, като влизането на Apple може да стане по няколко метода. В интерес на iHeartMedia е Apple да закупи миноритарен дял против няколко милиона, защото компанията изиска отбрана от банкрут през март тази година и би трябвало да разгласи проект за преструктуриране до края на ноември. Apple обаче няма навика да придобива миноритарни дялове в огромни компании. Гигантът от Купертино може да реши да тръгне в посоката на многомилионна маркетинг договорка с радиооператора. За момента договарянията са в начална фаза и към момента няма реализирана договореност.

Допълнително рамо за стрийминг услугите

Друг вид, за който FT допуска, че може да се употребява за партньорство, е Apple да употребява бродкастинг услугите на iHeartMedia за 24-часовото си радио Beats 1. До този момента Beats 1 се предлага единствено посредством приложенията на Apple и към момента не носи мечтаните резултати. Сделка, която трансферира музикалните услуги на Apple към по-традиционна платформа, може да се окаже печеливша за софтуерния колос. По-старите генерации типичен изостават в потреблението на мобилни приложения и услуги, а достъпът до Apple на обичайната радиоплатформа може да сътвори нови клиенти за Apple Music.

Apple е в международна конкуренция с шведската Spotify и нееднократно е преструктурирала музикалните си услуги. По-рано тази година купи приложението за различаване на музика Shazam за 400 млн. $. Тази година Apple Music доближи 50 млн. световни клиенти и надмина Spotify като най-ползваната музикална стрийминг платформа в Съединени американски щати. От своя страна обаче Spotify държи международната лидерска позиция с над 80 млн. клиенти.

Със съществено покритие макар банкрута

Дори откакто разгласи банкрут и стигна до съглашение с вложителите, с което бяха опростени над половината от дълга в размер на 20 милиарда $, iHeartMedia си остава най-големият радиооператор в Съединени американски щати. Според информация на компанията 850-те станции на iHeart доближават до 270 млн. души всеки месец и до още 100 млн. посредством стрийминг услуги. Приходите на радиогрупата за предходната година са били 3.6 милиарда $, само че лихвите по заемите на компанията - 1.4 милиарда $.

Партньорство с Apple освен може да даде съществено преимущество в конкуренцията със Spotify на софтуерния колос, само че може да подкрепи за възобновяване на инвеститорското доверие в iHeartMedia.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР