Осем години отнема на Неделино организацията по предоставяне на помещение

...
Осем години отнема на Неделино организацията по предоставяне на помещение
Коментари Харесай

Осем години община Неделино организира изграждането на ФСМП

Осем години лишава на Неделино организацията по даване на помещение за филиал на Спешна здравна помощ в общината. Това стана ясно от думите на сегашния ѝ кмет Боян Кехайов пред БНР.

Филиалът би трябвало да се построи по огромния план за Спешната помощ, само че в началото общината изпуска всички периоди да кандидатства по него и е включена по-късно със съдействието на тогавашния зам.-министър на опазването на здравето доктор Адам Персенски, описа кметът.

„ В момента се работи и се веселя, че в Неделино се случва нещо, което ще бъде от помощ на всички жители, защото това е една услуга, която е животоспасяваща “, разяснява Кехайов.

Очаква се модерният филиал да бъде построен до края на годината. „ Ще има ново съоръжение, ще има и благоприятни условия за настаняване до 72 часа на пациенти “, изясни кметът.

Помещенията са в центъра на града, пред постройката ще има огромен паркинг, който ще дава опция на незабавните коли да потеглят без да губят време, а самите кабинети ще са в непосредствена непосредственост до тези на персоналните лекари. Сградата ще дава отговор на европейските стандарти.

Боян Кехайов разяснява още, че мястото е в центъра на града, отзивчиво е, комфортно за всички поданици на общината, с опция за маневриране на коли за спешна помощ и паркиране на персонални транспортни средства. „ Най-важното е, че едно от условията беше да бъдат покрай кабинетите на персоналните лекари, тъй че в тази постройка на първия етаж всички персонални лекари, които обслужват популацията на град Неделино – пет на брой джипита, са в същата постройка. Т.е. има опция да се търси консултация незабавно от персоналните лекари, които познават най-добре положението на пациентите “, изясни кметът.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР