Организаторите със сигурност са екстремисти В събота в Хамбург над 1000

...
Организаторите със сигурност са екстремисти
В събота в Хамбург над 1000
Коментари Харесай

Решението е халифат: Ислямистка демонстрация в Хамбург

Организаторите сигурно са екстремисти

В събота в Хамбург над 1000 души се събраха да показват в отговор на насочен апел от ислямисти - митингът бе против сякаш антиислямистката политика и медийна акция в Германия. Организаторите на демонстрацията - от групата " Интерактивни мюсюлмани " - са класифицирани като екстремисти от управляващите в Хамбург.

Участниците в проявата бяха призовавани непрекъснато да викат " Аллах акбар " ( " Бог е популярен " ), ораторите упрекнаха политиците и медиите, че популяризират " евтини неистини " и " страхливи публикации ", с които в подтекста на войната в Газа всички мюсюлмани в Германия биват белязани като ислямисти.

Предстои прокуратурата да откри дали по време на ислямистката проява са били прекрачени избраните от наказателното право граници. В центъра на вниманието са издигнатите лозунги като " Решението е халифат " и " Германия - тирания на полезностите ".

Mich würde mal interessieren, wie viele von diesen Vorzeige-Muslimen, die heute in das Kalifat gefordert haben, einen deutschen Pass haben.

Ich will, dass die alle ausgebürgert werden und abgeschoben werden.

DAS ist die größte Gefahr für die Demokratie im 21.…
— Anabel Schunke (@ainyrockstar)

И други групи са под наблюдаване

Министърката на вътрешните работи Фейзър съобщи, че службите по сигурността държат под око ислямистката сцена. Освен възбраната на терористичната организация Хамас и групировката Самидун под наблюдаване са и други групи, които се стремят да привлекат нови ислямисти, посочи министърката. Това се отнася и до уредниците на демонстрацията в Хамбург.

" Интерактивни мюсюлмани " проведоха проява в Хамбург и в края на октомври - макар наложената им възбрана. През февруари предходната година групировката активизира 3500 души за проява срещу изгарянето на Корана в Швеция.

Германското контраразузнаване е на мнението, че в тази ситуация става дума за ясно отменяне на правилата на демокрацията и свободата. Групата пропагандира, че ислямската еднаквост може да бъде опазена единствено посредством разграничение от западното общество. При съмнения и възможен спор с главния закон за " същинските мюсюлмани " има единствено едно решение - да се преценяват с предписанията на шариата.

Today in Hamburg, Germany

Thousands calling for establishment of Muslim Caliphate and Sharia Law across Europe.

They escaped their shitty countries to come to Europe, to turn Europe into the shitty countries they escaped from.

— Dr. Eli David (@DrEliDavid)

Фракциите в Бундестага желаеха по-строги ограничения против групировката и нейната възбрана. За такава стъпка се разгласи и шефът на хамбургската полиция Фалк Шнабел - в случай че се откри, че има конституционни нарушавания. Той е на мнението, че единствено по този метод може да се ограничи разпространяването на ислямистки позиции в обществените медии. Шнабел упорства, че това би трябвало да се приключи, защото е източник на опасност за радикализация на мюсюлманите.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР