Опитен ловец от Лом покоси за по-малко от минута с

...
Опитен ловец от Лом покоси за по-малко от минута с
Коментари Харесай

Автомеханик от Лом повали два глигана за секунди

Опитен ловджия от Лом покоси за по-малко от минута с два изстрела две диви свине в Белоградчишкия Балкан. Екшънът се е разиграл на последния ловджийски излет на дружинката в планинското село Праужда.
59-годишният автомеханик Йордан Копчев от Лом гостувал на балканската чета и чакал в засада гоначите и кучетата да открият покрилите се из шубраците прасета. „ Чух лек звук в нападалите по земята листа на дървета, видях дребна грациозна сърничка да минава пред мен и съжалих, че съм без фотоапарат. В идващия миг обаче запукаха строшени съчки и от дясната ми страна се появи млад глиган ", описа Копчев, прочут измежду другарите си по оръжие с прякора Генерала.
Ловецът стрелял стремително, прасето паднало, а няколко секунди по-късно второ се появило от лявата му страна. Без да се мае с втори изстрел механикът повалил и него. Малко по-късно различен ловджия от дружинката тръшнал и трета дива свиня. Двойната слука на ломския автомайстор не е инцидентна. Миналата година в същия регион Генерала повали отново две прасета с два изстрела за секунди. Светкавичната точна пукотевица по две цели е известна измежду ловците като „ дубле " и е запазена марка на най-опитните стрелци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР