Операторът на тръбопровод Enbridge Inc ще купи три компании за природен газ от Dominion Energy за $9,4 милиарда

...
Канадският тръбопроводен оператор Enbridge Inc. обяви във вторник, че планира
Коментари Харесай

Канадският тръбопроводен оператор Enbridge Inc. обяви във вторник, че планира да придобие три газоразпределителни компании от Dominion Energy.

Сделката се оценява на 14 милиарда долара, включително 9,4 милиарда долара в брой и 4,6 милиарда долара дълг, и ще създаде най-голямата платформа за природен газ в Северна Америка, според Enbridge.

Dominion, със седалище в Ричмънд, Вирджиния, е един от най-големите производители и преносители на енергия в нацията. Базирана в Калгари, Канада, Enbridge притежава и управлява тръбопроводи в Канада и Съединените щати.

Enbridge ще купи три от газовите компании на Dominion: The East Ohio Gas Company, Public Service Company of North Carolina, Incorporated и Questar Gas Company, които обслужват около 3 милиона домове и фирми.

„Добавянето на комунални услуги за природен газ от такъв мащаб и качество, при исторически атрактивен коефициент, е възможност, която се случва веднъж на поколение“, каза главният изпълнителен директор на Enbridge Грег Ебел в изявление.

Dominion каза, че решението да продаде три от своите комунални услуги идва на фона на текущ преглед на бизнеса в компанията, целящ „да създаде максимална дългосрочна стойност за акционерите“. Акциите на Dominion са намалели с повече от 40% от миналия септември.

Сделката идва по-малко от два месеца, след като Dominion продаде дял в друго от своите дъщерни дружества на Berkshire Hathaway Energy на Уорън Бъфет за 3,3 милиарда долара.

„Тези бизнеси и служители са били неразделна част от екипа на Dominion Energy, поради което подходихме към това решение с внимателно и съзнателно обмисляне“, каза изпълнителният директор на Dominion Energy Робърт Блу в изявление относно споразумението на компанията с Enbridge.

Очаква се сделката да приключи до края на 2024 г. и Enbridge се съгласи да спазва съществуващите профсъюзни споразумения със служителите на Dominion.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР