Опенхаймер триумфира на наградите Изборът на критиците, като спечели водещия

...
Опенхаймер триумфира на наградите Изборът на критиците, като спечели водещия
Коментари Харесай

Опенхаймер най-добър филм и на Изборът на критиците

" Опенхаймер " победи на премиите " Изборът на критиците ", като завоюва водещия приз за най-хубав филм, оповестиха Агенция Франс Прес и " Варайъти ", на които се базира и Българска телеграфна агенция. Разпределението на оценките в огромна степен повтори " Златния глобус " отпреди седмица.

В телевизионните категории измежду отличените се подредиха сериалите " Мечката ", " Наследници " и " Говеждо " (Вееf).

" Опенхаймер ", който споделя историята на бащата на атомната бомба Дж. Робърт Опенхаймер, имаше 13 номинации за премиите " Изборът на критиците ", като завоюва осем от оценките.

Сред премиите, които продукцията взе, бяха тези в категориите за най-хубав филм, най-хубав режисьор - Кристофър Нолан, най-хубав артист в поддържаща роля - Робърт Дауни-младши, най-хубав монтаж, най-хубави образни резултати. 

" Барби " взе шест награди " Изборът на критиците ", като имаше 18 номинации. Сред оценките, които получи продукцията на режисьорката Грета Гъруиг, бяха тези за най-хубава комедия, за най-хубав автентичен сюжет, за най-хубава ария - I`m Just Ken.

В категориите за най-хубав артист и актриса в основна роля бяха отличени надлежно Пол Джамати за " Останалите " и Ема Стоун за " Клети създания ".

Отличието за най-хубава актриса в поддържаща роля отиде при Давайн Джой Рандолф за осъществяването ѝ в " Останалите ". 
     
Призът за най-хубав анимационен филм отиде при " Спайдърмен - През Спайди-вселената ". 

Френската продукция " История на едно рухване " на режисьорката Жустин Трие беше определен за най-хубав интернационален филм. 

С почетена премия беше почетен Харисън Форд, като наградата му беше връчен от режисьора на " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " Джеймс Манголд. " Тук съм с помощта на композиция от шанс и работата на прелестни режисьори, сценаристи... Чувствам се голям късметлия ", сподели 81-годишният артист, правейки ретроспекция на кариерата си. От сцената той благодари на брачната половинка си Калиста Флокхарт за поддръжката.  След това Форд поздрави свои сътрудници, като доста от тях бяха в залата. " Благодарен съм на всички прелестни артисти..., с които съм работил... ", сподели той, представен от " Варайъти ".

В телевизионните категории като най-хубава драма и комедия бяха отличени надлежно " Наследници " и " Мечката ".

Ролята в " Наследници " донесе наградата за най-хубав артист в телевизионна драма на Киърън Кълкин. Съответната премия при дамите завоюва Сара Снук за присъединяване си в същия сериал.

В категориите за най-хубав артист и най-хубава актриса в телевизионна комедия оценките получиха надлежно Джеръми Алън Уайт за " Мечката " и Айо Едебири за същата продукция. 

В категорията за най-хубав лимитиран сериал беше отличен " Говеждо ". Ролята в него донесе на Стивън Йон наградата за най-хубав артист в лимитиран сериал или ефирен филм, а  Али Уонг завоюва в съответната категория при дамите.

Отличията бяха раздадени на гала в Санта Моника. Водеща на шоуто беше актрисата Челси Хендлър. 

Наградите " Изборът на критиците " се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за малкия екран, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която сплотява експерти от Съединени американски щати и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните публицисти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР