Опасни пестицидни токсини са открити в повече от половината плодове

...
Опасни пестицидни токсини са открити в повече от половината плодове
Коментари Харесай

„Завинаги химикали“, свързани с рака, открити в повече от половината плодове и зеленчуци в супермаркетите в Обединеното кралство

Опасни пестицидни отрови са открити допълнително от половината плодове и зеленчуци от супермаркетите в Обединеното кралство.

Създадените от индивида субстанции, известни като PFAS, бяха разпознати в редица елементарни храни посредством държавна стратегия за тестване през 2022 година Последното изследване изследва повече от 3300 проби от пресни храни и питиета, които се продават в Обединеното кралство за следи от 401 пестицида, и резултатите провокираха опасения за публичното здраве от деятелите.

PFAS са необятно наричани „ безконечни химикали “, защото те в никакъв случай не могат да изоставен човешкото тяло, откакто бъдат употребявани и могат да доведат до тежки здравословни положения, в това число типове рак, високо холестерол, високо кръвно налягане, ниска плодовитост и потисната имунна система, както и други съществени здравословни проблеми.

Pesticide Action Network UK (Pan UK) проучва резултатите от тестванията и откри, че ягодите са отпред в листата, като 95 % от 120 тес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР