ООН започна разследване на удар от неизвестен извършител срещу автомобил

...
ООН започна разследване на удар от неизвестен извършител срещу автомобил
Коментари Харесай

ООН започна разследване на първото убийство на чуждестранен служител при удар в Рафах

Организация на обединените нации стартира следствие на удар от незнаен причинител против автомобил на организацията в град Рафах в понеделник, при който за първи път от 7 октомври в Газа бе погубен неин задграничен чиновник, съобщи представител на генералния секретар Антониу Гутериш, представен от Ройтерс.

Служителят – пенсионираният офицер от индийската войска Уайбав Анил Кале, който работел за отдел " Безопасност и сигурност " на Организация на обединените нации – бил на път към Европейската болница в Рафах дружно със собствен сътрудник, който е бил ранен при офанзивата.

Индийското външно министерство през днешния ден съобщи, че дипломатическите му задачи са " в контакт със съответните управляващи " по отношение на следствието и че оказва помощ за прибирането на тленните остатъци.

Израел навлиза все по-дълбоко в град Рафах в южната част на Газа, където се намират повече от един милион души и силите му през вчерашния ден нанесоха удари в северната част на анклава, като това бяха някои от най-яростните офанзиви от месеци, показва Ройтерс.

Международните съдружници на Израел и филантропични групи неведнъж насочиха предизвестия против провеждането на сухопътна атака в Рафах, където се намират голям брой избягали от войната палестинци и Израел твърди, че са се окопали четири батальона на " Хамас ".

В изказване след гибелта на Кале в понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш още веднъж повтори " незабавния си апел за неотложно филантропично преустановяване на огъня и за освобождение на всички заложници " и сподели, че спорът в Газа продължава да нанася тежки загуби " освен на цивилните, само че също по този начин и на филантропичните служащи ".

Заместник-говорителят на Гутериш Фархан Хак през вчерашния ден съобщи, че Организация на обединените нации е основала комисия за определяне на обстоятелствата, която да открие кой е виновен за офанзивата. " Все още сме доста рано в следствието и детайлностите за случилото се към момента се ревизират посредством Израелските сили за защита ", сподели той. По думите му все още в Газа се намират 71 задгранични чиновници на Организация на обединените нации.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР