Онлайн търговецът на дребно eBay се съгласи да плати глоба

...
Онлайн търговецът на дребно eBay се съгласи да плати глоба
Коментари Харесай

eBay трябва да плати глоба от 3 млн. долара заради служители, изпратили живи паяци и хлебарки в дома на клиенти

Онлайн търговецът на дребно eBay се съгласи да заплати санкция в размер на 3 милиона $, с цел да позволи проблем с наказателни обвинявания против чиновници, които тормозели двойка, като изпращали живи паяци и хлебарки в дома им.

На вратата на Дейвид и Ина Щайнер се появили траурен венец, маска на кърваво прасе и книга за прекарване на загубата на брачен партньор, а адресът на дома им бил оповестен онлайн с разгласи, които канели непознати на дворни разпродажби и празненства. Господин и госпожа Щайнер, които живеят в Масачузетс, издават онлайн бюлетин, наименуван EcommerceBytes, който явно е разстроил управлението на eBay със своите материали.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна eBay в гонене и други закононарушения – повече от три години откакто чиновниците, взели участие в огромната скица за заплашване на двойката бяха подведени под отговорност.

Сега компанията е сключила правно съглашение, което може да докара до отменяне на обвиняванията против тях, в случай че съблюдава избрани условия, оповестиха от прокуратурата на Съединени американски щати в Масачузетс. Според правосъдните документи тормозът е почнал през 2019 година след издание на публикация от госпожа Щайнер.

Около 30 минути след публикуването на публикацията тогавашният основен изпълнителен шеф на eBay – Девин Уениг изпраща известие на различен върховен началник, в което той споделя:

„ Ако в миналото ще я сваляте… в този момент е моментът. “

се споделя в правосъдните документи

Изпълнителният шеф изпратил известието на господин Уениг до Джеймс Бауг, който бил старши шеф по сигурността и сигурността на eBay и нарекъл госпожа Щайнер „ привързан трол, който би трябвало да бъде ИЗГОРЕН “.

Бауг беше измежду седемте някогашни чиновници, които в последна сметка се признаха за отговорни по обвиняванията по делото. През 2022 година той беше наказан на съвсем пет години затвор. Друг някогашен изпълнителен шеф – Дейвид Харвил също беше наказан на две години.

В гражданското дело юристите му обявиха, че цитатът „ свалете я “ е изваден от подтекста и естественият извод би трябвало да бъде, че той е имал поради предприемането на „ законни дейности “, а не „ поредност от странни престъпни дейности “.

Бауг, който прокурорите разказват като „ мозъка на схемата “ в един миг вербува Харвил да отиде с него в Бостън, с цел да шпионира пострадалите, настояват управляващите. Бауг, Харвил и още един чиновник на eBay отишли в дома на двойката с вярата да конфигурират GPS проследяващо устройство на автомобила им, настояват прокурорите.

Триото разкрило, че гаражът е заключен, тъй че Харвил купил принадлежности с проект да проникне вътре – споделиха прокурорите. Адвокатите на Харвил обявиха, че той не е взел участие или знаел за заплашителните известия или доставки, изпратени от сътрудниците му.

Адвокатите на Бау обявиха, че клиентът им е бил подложен на непрекъснат напън от страна на господин Уениг и други ръководители да направи нещо във връзка с Щайнер.

Бауг твърди, че по-късно е бил изпъден от компанията, когато „ войска от външни юристи се спуснала да организира „ вътрешно следствие “, целящо да избави компанията и нейните топ ръководители от правосъдно гонене “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР