Окръжният съд във Варна уважи исканията на Окръжната прокуратура и

...
Окръжният съд във Варна уважи исканията на Окръжната прокуратура и
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четиримата обвиняеми за строителни измами

Окръжният съд във Варна почете настояванията на Окръжната прокуратура и остави в ареста четиримата мъже, привлечени като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел, оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Те са упрекнати и за измами, осъществени след прелиминарен сговор и в огромни размери като продължавани закононарушения, както и за разнообразни типове изнудване.

Мъжете са арестувани на 15 май 2024 година, откакто в хода на следствие, почнало през 2023 година след самосезиране от репортаж в централна медия на Окръжната прокуратура във Варна, са събрани задоволително доказателства за тяхната съпричастност към активността на проведена незаконна група, участниците в която са прикривали незаконните си дейности зад осъществяване на мними строителни действия. Данните, събрани досега, касаят интервал от две години.

Разследването по досъдебното произвеждане е открило, че четиримата мъже са представяли себе си като строителни бизнесмени. Възползвали са се най-вече от възрастни и самотно живеещи хора, чиито домове се нуждаели от някакви поправки, на които са предложили да осъществят строително-ремонтните действия на много ниски цени. След започване на работата те задействали незаконна скица за изнудване, заплашване и принуждаване на така наречен им клиенти за спомагателни заплащания, неведнъж в огромни размери. В нито един от случаите групата не завършвала ремонтните действия.

Определенията подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР