Окръжна прокуратура в Хасково e привлякла като обвиняема 17-годишна девойка

...
Окръжна прокуратура в Хасково e привлякла като обвиняема 17-годишна девойка
Коментари Харесай

17-годишно момиче се опита да убие баба си в Меричлери

Окръжна прокуратура в Хасково e привлякла като обвинена 17-годишна госпожица с букви Е.К. за това, че на 24 август се е пробвала съзнателно да убие 83-годишната си баба в град Меричлери в област Хасково.

Макар и малолетно, момичето е разбирало свойството и смисъла на осъщественото действие и е могло да управлява постъпките си, оповестяват от държавното обвиняване. Срещу момичето е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 115 вр. член 18 ал.1, вр. член 63 ал.2 т.2 от Наказателния кодекс.

След зародил вербален спор, който минал във физическа разпра, девойката нанесла няколко удара с нож в тялото на старата жена с букви Л.С., след което избягала. Отишла при съседи и им съобщила, че баба й не се чувствала добре. Те намерили 83-годишната жена в безпомощно положение. Подали сигнал на незабавния телефон 112, като на място се отзовали полицейски и медицински екипи. След обзор ранената била отведена за лекуване в болнично заведение в Пловдив.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Разследването се води от следовател. Извършен е оглед на местопроизшествието, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци, назначени са съдебномедицински и психична експертизи.

Девойката е арестувана за период до 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда да й бъде наложена на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
 18-годишен преби майка си и баба си в Пловдив Обновена
18-годишен преби майка си и баба си в Пловдив

Младежът е задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР