Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

ОП Благоевград вкара в съда обвиняеми за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Д. П., А. Я. и А. С. за нелегално държане на наркотични субстанции в изключително огромни размери за разпространяване.

През пролетта на 2021 година в бранш „ Борба с проведената престъпност “ в гр. Благоевград постъпила информация, касаеща Д. П. и А. Я., занимаващи се с придобиване и разпространяване на наркотични субстанции. Двамата поддържали контакти с лица, живеещи в област Велико Търново, от които били закупувани кокаин и хероин. Парите за дрогата били поставяни в детски играчки, обувки, уреди или други предмети, изпращани с колетни колета посредством куриерска компания. Наркотиците били доставяни до къщата на обвинената Д. П. в с. Лешница, община Сандански.

В началото на м. февруари 2022 година била готова поредна договорка за придобиване на дрога. Предварително били конкретизирани всички условия за реализирането й, бил закупен лек автомобил и заплатена сумата за кокаина.

На 11. 02. 2022 година, според напътствията на Д. П., съучастниците й в закононарушението А. Я. и А. С. отпътували за гр. Велико Търново, където придобили кокаин. По-късно същия ден тримата били арестувани в с. Лешница. При претършуване на управлявания от А. Я. автомобил бил конфискуван плик с бяло прахообразно вещество с тегло 1000 грама. При осъществен тест то реагирало позитивно на кокаин. Общата му стойност е 160 000 лв..

В населяваните от Д. П. и А. Я. парцели били открити наркотични субстанции.

В хода на следствието е открита виновността на Д. П., която работила като подстрекател и помощник.

Д. П., А. Я. и А. С. са били привлечени в качеството на обвинени за осъщественото от тях незаконно действие.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Благоевград, на съображение наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс, са отделени и изпратени по подготвеност материали от досъдебното произвеждане, относими към предмета на следствие по друго дело, ръководено от Окръжна прокуратура – Велико Търново. То касае активност на лица от региона на гр. Стражица, обвързвана с разпространяване на наркотични субстанции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР